REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-a prăbușit balconul clădirii de pe Lahovari, pe care țiganii au ocupat-o abuziv!

S-a prăbușit balconul clădirii de pe Lahovari, pe care țiganii au ocupat-o abuziv!

Replica API 11 noiembrie 2016 | 16:52 217

La un pas de tragedie! Balconul unei clădiri amplasate pe strada Ion Lahovari colț cu Călărași s-a prăbușit. Imobilul este în administrația DGASPC.

"A căzut o bucată din el și restul am demolat noi cu sprijinul Primăriei. Am desprins tot balconul ca să nu existe pericolul unei prăbușiri. Din fericire, nu a fost nici o victimă", a precizat Petre Dinică, directorul DGASPC.

Reamintim faptul că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa se luptă de ceva vreme cu ţiganii care ocupă în mod abuziv imobilul de pe strada Ion Lahovari! Deşi aceştia au fost evacuaţi în mai multe rânduri, romii s-au reîntors. Singura soluţie rămâne o hotărâre judecătorească de evacuare care va fi obţinută în curând, după cum susţin reprezentanţii DGASPC. Totodată, clădirea se află într-o stare avansată de degradare, fapt ce a condus la decizia de a fi demolată și nu reabilitată.

"O bucată din planșeul balconului unei clădiri dezafectate, aflate la intersecția str. Călărași și Lahovari, s-a prăbușit în cursul zilei de astăzi, 11.11.2016. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Clădirea se află în administrarea Direcției Județene de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, din subordinea Consiliului Județean Constanța, nu mai este folosită de aproximativ 3 ani și este ocupată abuziv de 20 de persoane de etnie romă. Imediat după incident, Serviciul pentru Protecție Civilă și Poliția Locală, din subordinea Primăriei municipiului Constanța, s-au mobilizat pentru a se asigura că nimeni din zonă nu va fi rănit de eventualele căderi ale resturilor balconului. De asemenea, S.C. Confort Urban S.R.L. și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au îndepărtat bucata rămasă din planșeul balconului și au fost luate măsuri de protecție a zonei prin montarea unei benzi de avertizare. Zona va fi monitorizată și păzită până când persoanele care ocupă abuziv clădirea vor fi evacuate, iar clădirea va fi demolată de către proprietar", potrivit comunicatului de presă al Primăriei Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108