REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Sabotajul gazoductelor Nord Stream: anchetatorii germani au reușit să refacă traseul iahtului suspect

Sabotajul gazoductelor Nord Stream: anchetatorii germani au reușit să refacă traseul iahtului suspect

Victor ROTARU 10 martie 2023 | 00:00 860

Au apărut date noi în cazul sabotajului executat asupra gazoductelor Nord Stream 1 și 2.

Sabotajul gazoductelor Nord Stream: anchetatorii germani au reusit sa refaca traseul iahtului suspect

Potrivit unei investigații jurnalistice care citează anchetatori germani, a fost identificat un iaht care ar fi transportat echipajul sabotor şi explozibilii cu care au fost avariate gazoductele în septembrie anul trecut. Iahtul aparține unei firme din Polonia, care este în proprietatea a doi ucraineni.

Aparent, vasul a fost închiriat special pentru operațiunea de sabotaj iar în interiorul ambarcațiunii au fost depistate urme de explozibili. Procuratura federală germană a percheziționat în ianuarie ambarcațiunea suspectă, potrivit unui comunicat al instituției.

"Biroul Procurorului General al Germaniei a dispus percheziționarea unei nave în perioada 18 - 20 ianuarie 2023, în legătură cu o închiriere suspectă. Evaluarea urmelor și obiectelor confiscate este în curs de desfășurare. De asemenea, identitatea autorilor și motivele acestora fac obiectul unor investigații în curs de desfășurare", precizează documentul citat.

Un reportaj al televiziunii germane ARD, care citează surse de securitate anonime din cinci țări, arată că vasul suspect a părăsit portul Rostock la Marea Baltică în data de 6 septembrie 2022.

Televiziunea germană susține că anchetatorii au reușit să refacă traseul ambarcațiunii. Din Rostock, iahtul s-ar fi îndreptat spre Wieck și ar fi fost reperat pe insula daneză Christiansø. Suspiciunile în sabotarea Nord Stream includ coordonarea de către guvernul unui stat

La bord se aflau presupușii autori. Este vorba de cinci bărbați și o femeie cu următoarele roluri: un căpitan, doi scafandri, doi asistenți și un medic.

Naționalitatea lor nu este cunoscută. Ei au intrat în Germania cu pașapoarte false. Echipamentul urcat pe vas a fost livrat la Rostock cu un camion.

În afara suspiciunilor, care includ coordonarea acțiunii de către guvernul unui stat, nu există motive pentru a lega exploziile care au avariat Nord Stream de o acțiune a ucrainenilor. Autoritățile germane iau în considerare o operațiune sub steag fals.

În timp ce ancheta polițienească este în desfășurare, gazoductele sunt în continuare nefuncționale, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine a avut si are interes ? e la mintea cocosului !
0
1
Cand au inchiriat iahtul au platit cu cardul nu cu cash. Ca nu mai merge sa platesti cu cash. Pe insula aia daneza au platit tot cu cardul. Se stie deci cine sunt. Si nu sunt rusi. Asta e clar.
2
3
Au facut ce era mai greu. Doar ca nu ne au spus si ce era mai usor. Cine sunt oamenii? Ce nationalitate si cetatenie.? Cum se numesc? Ce pasapoarte false au folosit? Cu ce nume fictive? Pasaportul carei tari a fost falsificat? Cum adica stii ca era un doctor dar nu stii cine este? Ne luati de fraieri? Adicaxeu pot sa ma duc cu un pasaport fals si sa inchiriez un iaht? Ha ha ha! Ia uite ce simplu se fura un iaht! Apoi pun niste exploziv la mare adancime si plec si l detonez cu telefonul....ha ha ha! Pai eu am vrut sa trec la aeroport cu niste euro cash in buzunar si m au prins. Si pe aia nu i au prins cu dinamita la ei. Si cu costume de scafandru de mare adancime inclusiv tehnica aferenta. Chiar ne luati de fraieri! Pai daca era cel mai mic indiciu ca autorii ar fi fost rusi exploda toata presa cu informatia asta. Dar pentru ca nu sunt rusi, nu stim exact cine sunt. Este simplu. Ne intrebam cui i a folosit situatia creata. Hai la revedere!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468