REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Salariații Direcției Județene de Statistică Constanța continuă să protesteze. Video

Salariații Direcției Județene de Statistică Constanța continuă să protesteze. Video

Andreea CONDURACHE, Ana Maria LIPAN 28 noiembrie 2023 | 10:59 790

Marți, 28 noiembrie a.c., salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța continuă protestul început în data de 23 noiembrie 2023. Acesta  s-a desfășurat începând cu orele 11.00, și a ținut 1 oră. "Protestul va continua în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când revendicările noastre vor fi soluționate", au transmis sindicaliștii. 

Salariatii Directiei Judetene de Statistica Constanta continua sa protesteze. VideoImagini de la unul dintre protestele recente

Salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Constanța, continuă să protesteze, solicitând ca revendicările transmise deja Guvernului să le fie soluționate. Acțiunile au fost demarate încă din data de 23 ianuarie,  participanții anunțând că ele vor avea loc în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când cererile le v or fi ascultate și modificările aplicate.

Care sunt principalele revendicări ale protestatarilor

,, Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor. Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorări salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153. Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt: stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale; funcționarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază. Având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal.

Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema: Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și Direcțiilor teritoriale de Statistică. Acest memorandum a fost aprobat și semnat de  Primul Ministru al României dl. Nicolae-Ionel Ciucă, dar nu a fost pus în aplicare.

Solicităm Guvernului României, asumarea acestui Memorandum semnat și aprobat, respectiv punerea lui în aplicare. Vom continua protestul spontan, iar in perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totala a activității, pana când revendicările noastre vor fi soluționate”, au transmis reprezentanții Direcției Județene de Statistică Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luati de la medici care castiga si 40000 lei pe luna, la astia cand le taiati salariile astea nesimtite?rup privatu in timpul programului de la stat, nu vede nimeni?atunci lasa ca votam aur si terminam noi cu sistemul corupt
2
1
Statistic vorbind, la stat sunt salarii mai mari ca la privat.
3
1
NU PLEACA CAINELE DE LA MACELARIE, EI VOR DOAR SALARIILE MAI MARI, NU VOR SA PLECE IN PRIVAT SA DEZVOLTE VRE-O AFACERE ,STATISTIC VORBIND
3
1
Dacă nu vă convine, veniți să munciți la privat. Sunt multe locuri de muncă disponibile, dar e adevărat pe salarii mai mici decât ale voastre!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468