REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şcoală din Constanţa, implicată într-un proiect internaţional cu tema violenţa

Şcoală din Constanţa, implicată într-un proiect internaţional cu tema violenţa

Replica API 6 octombrie 2016 | 00:34 305

Proiect

Proiect

După participarea la Proiectul Internaţional Forest of Nations, Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P.Hasdeu” Constanţa, o şcoală deschisă dialogului cultural european, răspunde cerinţelor sociale actuale prin implicarea sa în Proiectul Internaţional Bullying-Free Minds, iniţiat de Turcia, care se va desfăşura în perioada 2016 – 2018. Ţările partenere acesteia sunt: România, Portugalia, Italia, Grecia, Spania şi Lituania. Coordonatorul proiectului pentru ţara noastră este prof. înv. primar Filiz Talagai.

Proiectul îşi propune combaterea fenomenului de violenţă în rândul elevilor prin formarea şi dezvoltarea unor competenţe emoţionale, care să permită iniţierea şi dezvoltarea unor relaţii sănătoase, învăţarea autocontrolului, a cooperării şi toleranţei, a respectului de sine, dar şi pentru ceilalţi. Violenţa, indiferent de natura ei, este o realitate a lumii contemporane, de aceea şcoala trebuie să fie un agent social mai explicit, care să urmărească faptul că elevii săi învaţă lecţii esenţiale, care-i pregătesc pentru viaţă. Activităţile care se vor desfăşura se pot substitui cu succes actelor de agresiune: dans, sport, momente vesele, jocuri, pictură, muzică. Totodată, se doreşte crearea unui mediu propice dezvoltării unor relaţii de cooperare şi de prietenie durabile între toţi cei implicaţi prin facilitarea unor întâlniri şi schimburi de experienţă.

„Noi suntem la faza de documentație. Am primit acordul. Tema proiectului este violența, iar fiecare țară va răspunde de un anumit tip de violență. În sensul acesta, vom derula activități, schimburi de experiență, mobilități. Prima mobilitate este în noiembrie, încă nu s-a stabilit exact data, dar probabil 14-15-16, așa mi s-a propus și rămâne ca celelalte țări să își dea acordul.”, a declarat pentru Replica Filiz Talagai, coordonatorul proiectului din țară.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108