REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scumpirea energiei și majorarea taxelor pe carburanți, cel mai ușor mod de a aduce bani la buget, de pe spinarea românilor

Scumpirea energiei și majorarea taxelor pe carburanți, cel mai ușor mod de a aduce bani la buget, de pe spinarea românilor

Replica API 10 august 2017 | 00:00 395

Andreea Paul (INACO):

Andreea Paul (INACO):

Andreea Paul

Majorarea prețului energiei și a taxelor pe carburanți este cel mai ușor și rapid mod de a aduce bani la buget de pe spinarea tuturor românilor, fără nici o legătură cu competitivitatea economică sau cu calitatea vieții, consideră Andreea Paul, președintele INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, scrie Agerpres.

"Toate familiile plătesc facturile la utilități și alimentează cu carburanți mașinile. Prețul energiei influențează inclusiv prețul apei. Totul. Scumpirile în lanț se vor resimți în toate produsele și serviciile de pe piață, pe scurt în toate buzunarele românilor. Ultimele propuneri de "urgență" fiscală nu au nicio legătură cu creșterea competitivității economice, nici cu creșterea puterii de cumpărare sau a calității vieții", afirmă Andreea Paul într-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

Potrivit acesteia, schimbarea Codului fiscal prin OUG, fără dezbateri publice, este cauzată de "disperarea guvernamentală" de a colecta bani suplimentar la bugetul țării "pentru acoperirea unor promisiuni de neacoperit".

Andreea Paul mai menționează că în proiectul de OUG pentru modificarea Codului Fiscal se mai anunță introducerea unui plafon de 30% pentru deducerea cheltuielilor cu creditele înstrăinate, "o măsură doar în aparență bună".

"Marea majoritate a băncilor și-au cam vândut creanțele neperformante până anul trecut. Nu văd de unde noi fonduri consistente colectate la bugetul țării. Înainte de 2008 a fost într-adevăr un iureș de creditare, iar cele neplătite la scadență au fost înstrăinate masiv anii trecuți, e adevărat — pe sume ridicole, pentru a se curăța băncile bilanțier și, e din nou adevărat, cu efecte perturbatoare asupra firmelor și populației, dar și asupra încasărilor la buget. Astăzi, însă rata creditelor neperformante este la minimul post-criză, la 9%. E vorba de restanțe de peste 90 de zile, care se ridică la 6 miliarde lei cumulate pentru persoane și firme (din care marea majoritate o reprezintă populația cu 4,5 miliarde lei). Așadar, spațiul pentru înstrăinarea de noi credite neperformante s-a redus extrem de mult ca o astfel de prevedere să aibă impact bugetar semnificativ", explică președintele INACO.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare tupeu au blondele lui Baselu , ale dreacu , dupa ce au furat tara cu ambele maini , zi si noapte , mai dau si lectii . Pitipoanca asta , inca este in libertate ?
6
0
zise andreea paul, ea stie asta de pe vreme lui base si a pdl-ului... sictir
4
2
Javre ordinare ,toti niste nemernici.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108