REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se cere DEMISIA Elisabetei Lipă, după REACŢIA INCREDIBILĂ faţă de incidentul de la Sf. Gheorghe!

Se cere DEMISIA Elisabetei Lipă, după REACŢIA INCREDIBILĂ faţă de incidentul de la Sf. Gheorghe!

Replica API 16 ianuarie 2016 | 00:08 182

„Această acţiune a ministrului este una jignitoare pentru orice cetăţean al României”

„Această acţiune a ministrului este una jignitoare pentru orice cetăţean al României”

Elisabeta Lipă, sursa foto: ziuanews.ro

Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, este în centrul unui scandal, pornit după un incident din Liga Naţională de Baschet Feminin. Pe 7 ianuarie 2016, la Sfântu Gheorghe, s-a disputat partida dintre Universitatea Cluj şi echipa locală, din etapa cu numărul 17 a campionatului. Înainte de startul partidei, după intonarea imnului de stat al României, organizatorii, alături de cei 1.500 de suporteri au trecut la ascultarea imnului Ţinutului Secuiesc. Pentru că sportivele clujence şi-au continuat încălzirea la îndemnul antrenorului Dragan Petricevic, pe întreaga desfăşurare a partidei, ele au fost înjurate şi huiduite de cei prezenţi în sală.

„În regulamentul Federaţiei Române de Baschet este prevăzut ca înaintea desfăşurării partidelor oficiale să fie intonat imnul de stat al României. Un lucru firesc şi normal, dar în Secuime s-a încetăţenit ca echipele venite în deplasare să fie obligate să stea în poziţie de drepţi şi să asculte şi imnul Ţinutului Secuiesc. Drăgan Petricevic, antrenorul Universităţii Cluj, a decis că acest lucru nu este firesc şi a dispus ca pe perioada în care era intonat imnul Ţinutului Secuiesc fetele pe care le antrenează să îşi continue încălzirea. Acest lucru a enervat la culme galeria gazdă care le-a huiduit şi înjurat pe componentele echipei Universitatea Cluj şi pe antrenorul acesteia”, a explicat Dan Tănasă pe blogul său, citat de dcnews.ro. Ce a urmat? Potrivit dcnews.ro, Elisabeta Lipă a trimis o circulară către federaţiile de sport în care se precizează că imnul naţional se intonează DOAR în competiţiile internaţionale şi că ar fi bine ca acesta să nu se mai audă în competiţiile interne, pentru evitarea incidentelor. Atitudinea ministrului a stârnit furia, ALDE spre exemplu, solicitând demisia Elisabetei Lipă. Conform dcnews.ro, şi Emil Hossu-Longhin a comentat, după ce a dat publicităţii documentul MTS: „În urma scandalului cu imnul "ţinutului secuiesc" de la Sf. Gheorghe ce face Ministrul Tineretului şi Sportului? Avertizează Federaţiile că n-au voie să pună imnul naţional la competiţiile interne!!!! Vă daţi seama? Dacă se aude imnul României la un meci de baschet din Liga Naţională gazdele sunt pasibile de amendă!”. Şi fostul sportiv de performanţă constănţean Florin Ţugurel a ţinut să critice reacţia Elisabetei Lipă: „Această acţiune a ministrului este una jignitoare pentru orice cetăţean al României, fie că este sportiv sau spectator. Nu este normal ca în România anului 2016 să se interzică imnul naţional la orice fel de competiţie sportivă sau nu! Trebuie să promovam mai mult partiotismul, este pentru noi şi pentru generaţiile viitoare”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108