REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se cere demisia ministrului Energiei! Angajaţii Oil Terminal îl acuză că vrea să distrugă compania

Se cere demisia ministrului Energiei! Angajaţii Oil Terminal îl acuză că vrea să distrugă compania

Replica API 7 octombrie 2016 | 00:00 170

Protest la Constanţa, concomitent cu cel de la Bucureşti

Protest la Constanţa, concomitent cu cel de la Bucureşti

Circa 150 de membri sindicalişti ai Oil Terminal, dr şi de la alte sindicate, precum Midia, CFR, Trans-Conex au protestat la Prefectură, joi, 6 octombrie, cu privire la decizia Guvernului de a impune membri din partea grupării minoritare din conducerea Oil Terminal. Protestul este concomitent cu mişcarea de la Bucureşti, unde 250 de persoane protestează.

S-a cerut demisia ministrului Energiei, Victor Grigorescu. „Sindicatul Oil Terminal a avut acum 2 săptămâni o adunare generală în curtea societăţii prin care a informat membrii de sindicat despre situaţia creată de domnul ministru al Energiei, în sensul că domnul ministru nu ţine cu statul, ci cu acţionarul minoritar. Acţionarul minoritar, care ar fi obligat să vină cu un aport de capital de 4 mii (n.r. milioane) de euro fiecare, prin faptul că Oil Terminal îşi majorează capitalul social, prin faptul că a obţinut acte de proprietare pe două terenuri ale companiei.

În sensul ăsta noi am atras atenţia domnului minsitru că lista pe care o propune pentru consiliul de administraţie nu este corectă fiindcă un individ din consiliul de administraţie locuieşte la Londra, un individ este fostul reprezentant al acţionarilor minoritari Fondul Proprietatea, care acum 2 ani de zile a venit cu un program de restructurare a 300 de salariaţi din companie, în condiţiile în care compania de 2-3 ani de zile este pe profit, productivitatea a crescut, contractul colectiv de muncă încheiat după o dispută grea cu acest consiliu de administraţie şi conducerea societăţii s-a reuşit în sfârşit, în favoarea salariaţilor, în sensul că şi ei aduc aportul la creşterea activităţii, primesc bonusurile la zi, salariile la zi, compania plăteşte dările sociale către stat, pacea socială există la Oil Terminal”, a declarat Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa Constanţa.

Sindicaliştii nu se lasă! Vor bloca accesul acţionarilor pe 10 octombrie

O adresă făcută de către conducerea sindicatului Oil Terminal, în atenţia Guvernului, solicită răspunderea la patru întrebări pe care protestatarii şi le adresează de săptămâni, punctând astfel că nu s-a respectat prevederile legale privind selecţia administratorilor de către acţionarul majoritar al societăţii, Ministerul Energiei. „Nu înţelegem de ce domnul ministru încearcă să distrugă o companie de stat, unde partea socială merge. Majorarea de capital însemnă şi investiţii noi, atât pe locurile de muncă, compania are şi active în oraş, unde trebuie să asigurăm atât securitatea locurilor de muncă, cât şi securitatea locuitorilor din zonă, având în vedere profitul cu care se dezvoltă compania. Atragem atenţia, nu numai aici la Constanţa.

100 de membri de sindicat Oil Terminal au început să manifeste în faţa Guvernului. Atragem atenţia domnului prim-ministru să ia măsura pe care i-a solicitat-o şi domnul preşedinte Bogdan Iuliu Hosu la şedinţa de acum 2 săptămâni, în care a spus “domnule ministru, la Oil Terminal lucrurile nu merg bine” şi a atras atenţia ca ministrul Grigorescu să ţină cu statul, nu cu acţionarii minoritari.

Avem şi reprezentanţi ai sindicaliştilor de la Portul Constanţa, de la Petromidia, din CFR, care susţin acţiunea colegilor, căci ei ştiu ce înseamnă să ajungă pe mâinile privaţilor. Următorul pas, vom manifesta şi mâine (azi – n.r.) la Guvern, dar şi la Constanţa, vom vedea discuţiile. În data de 10, vom fi prezenţi în curtea Oil Terminal şi vom protesta aşa cum am protestat acum un an de zile asupra acelui individ, reprezentantul acţionarului minoritar, Fondul Proprietatea, care venise cu programul de restructurare a 300 de salariaţi ai companiei”, a adăugat Caraignat.

În prezent, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 59,62% din acțiuni. Fondul Proprietatea deține 6,32% din acțiuni, iar diferența de 34,06% aparține unui număr mare de persoane fizice și juridice, printre care Broadhurst Investments Ltd., cu sediul în Cipru, acționar cu 7,63% din capitalul social, la data de 30 aprilie 2013. Pe 10 octombrie, la sediul Oil Terminal Constanța, acționarii se vor reuni pentru a aproba majorarea capitalului social de la 58,236 milioane de lei la 269,993 milioane de lei, prin emiterea unui număr maxim de 2.609.933.385 de acțiuni cu o valoare nominală de 0.10 lei pe acțiune. Sindicaliștii nu vor permite accesul acționarilor dacă nu li se vor respecta cererile.

Presa nu a fost lăsată să intre la discuțiile cu prefectul

Presa a fost blocată de către jandarmi, la ordinul prefectului, pentru a nu intra la discuțiile dintre cei 4 membrii desemnați de către sindicaliști să discute cu Adrian Nicolaescu.

Claudia CORBU

https://www.youtube.com/watch?v=jgMuWvXzPxk&feature=youtu.be

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108