REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SE DESCHIDE Podul Agigea la timp?!

SE DESCHIDE Podul Agigea la timp?!

Replica API 17 mai 2017 | 00:27 319

Podul de la Agigea este un subiect intens pentru constănțenii care circulă cu mașiniile prin localitate. Potrivit ultimelor date, podul ar trebui să fie deschis circulației pe 25 mai, pe toate cele 4 benzi. Totuși, dacă pe ultima sută de metri vremea nu o să fie în favoarea muncitorilor, s-ar putea amâna deschiderea. Până în acest moment, lucrările se află în grafic.

„Lucrările sunt în grafic. Cel puțin, până la ora asta nu am nicio comunicare de la constructor că ar avea vreo problemă. Se va deschide pe patru benzi. Dacă ar bate vântul în fiecare zi, s-ar amâna, fiind macaralele de mare tonaj și la înâlțime sunt influențate de vânt. Condițiile sunt ok. Dacă vremea ține cu noi, poate chiar joi seara îi dăm drumul”, a declarat Marin Dima, director general de la Drumuri Naționale.

Închiderea totală a traficului pe pod a fost necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului. În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), cu parcurgerea unei distanţe suplimentare de 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:

-nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) și va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vinovati sintem noi, ptr ca nu iesim cu parii pe jigodii, incepind cu ministere, consilii judetene si cnadr....
0
0
podul se va deschide la calendele grecesti sau mai bine zis atunci cand de la drumuri si poduri nationale va fi debarcata actuala camarila de hoti care a-u dat lovitura vietii si l-au debarcat pe tatar
2
0
de 5 ani va cufuriti cu pansamente, bandaje si alte cicatrice dar de reparat v a costat mai scump decit unul nou !!!
3
0
Inchideti-l de tot,barem stim o treaba!
3
0
ci in iunie. Viteza va fi restrictionata la 50kmh.
2
1
Sa zicem ca se deschide la timp,dar pentru cat timp se stie oare?
4
0
Vreaja marii aduce spume cu promisiuni pe 4 benzi!aha,parca va vad cu pliciu dirijand alternativ pe o singura banda
4
1
nu punem botu iar...vrajeala!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108