REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se lucrează la caietul de sarcini pentru licitaţiile de închiriere a plajelor

Se lucrează la caietul de sarcini pentru licitaţiile de închiriere a plajelor

Replica API 27 martie 2013 | 00:00 801

Hotelieri, pregătiţi-vă!

Hotelieri, pregătiţi-vă!

Guvernul a aprobat instrucţiunile privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a plajei Mării Negre, a Contractului-cadru de închiriere a plajei Mării Negre şi a Listei sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere. În perioada imediat următoare vor începe licitaţiile pentru închirierea plajelor turistice de pe litoral. Asta se va întâmpla după ce caietul de sarcini va fi pus la punct.

"Trebuie să se aprobe caietul de sarcini. Abia atunci vom afla data când vor avea loc aceste licitaţii. Cel mult o săptămână o să dureze", a spus George Papari, directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Cei care pot participa la licitaţie sunt operatori economici care administrează structuri de primire turistice, proprietari ori administratori de ansambluri rezidenţiale care desfăşoară activităţi de turism, operatori economici care desfăşoară activităţi de divertisment, agrement şi/sau sportive şi autorităţi ale administraţiei publice locale care pot încheia contracte de închiriere cu titularul dreptului de administrare a plajelor pe perioada unui sezon estival sau a mai multor sezoane estivale, în condiţiile legii. Chiria se va achita anual, în 3 tranşe, după cum urmează: în cazul contractelor de închiriere cu o durată de un sezon estival - 30% din chiria anuală stabilită, în termen de 10 zile de la data semnării contractului; 30% din chiria anuală stabilită, până la data de 15 iulie a anului în curs; 40% din chiria anuală stabilită, până la data de 15 august a anului în curs; b)în cazul contractelor de închiriere cu o durată de mai multe sezoane estivale- 30% din chiria anuală stabilită, până la data de 15 martie a anului în curs, cu excepţia primului an, când se va achita în termen de 10 zile de la data semnării contractului; 30% din chiria anuală stabilită, până la data de 15 iulie a anului în curs; 40% din chiria anuală stabilită, până la data de 15 august a anului în curs. Contractul de închiriere se semnează în maximum 10 zile de la desemnarea ofertantului câştigător şi intră în vigoare la data constituirii garanţiei de bună execuţie, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la data semnării.

Lista sectoarelor de plajă propuse spre închiriere:

Năvodari , porţiunile de plajă: digul de sud al Portului Midia şi localităţile Năvodari-Constanţa; Mamaia -oraşele Constanţa-Năvodari şi canal descărcare lac Tăbăcărie; Constanţa-strada Gheorghe Economu (cartier Faleza Nord) şi Portul Tomis; Agigea -digul de sud al Portului Constanţa Sud şi dig Agigea; Eforie Nord -complex Steaua de Mare Limita S şi Tabăra Luminiţa (exclusiv); Cordon Litoral Eforie Nord Eforie Sud -dig Tabăra Luminiţa (inclusiv) şi Tabăra de copii Eforie Sud; Eforie Sud -Braseria "Pescăruş" şi Eforie Sud-Tuzla; Tuzla -Tuzla-Eforie Sud şi Tuzla-Costineşti; Costineşti - Costineşti-Tuzla şi Costineşti - 23 August; 23 August -23 August-Costineşti şi 23 August-Olimp; Olimp - Olimp-23 August şi zona "0" protocol; Neptun - zona "0" protocol şi Braseria "Delfinul"; Jupiter -Braseria "Delfinul" şi Hotel "California" (exclusiv); Cap Aurora - Hotel "California" (inclusiv) şi restaurant pescăresc; Venus -restaurant pescăresc şi canal descărcare Balta Mangalia; Cordon Venus-Saturn - canal descărcare Balta Mangalia şi Restaurant "Adras"; Saturn -Restaurant "Adras" şi Hotel "Aida" (inclusiv); Mangalia - staţia pompare Mangalia şi dig avanport Mangalia; 2 Mai - digul de sud port Mangalia şi 2 Mai-Vama Veche; Vama Veche - Vama Veche-2 Mai şi Cazemata Granita.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, spune că nu se mai aştepta să se organize licitaţii şi susţine, în continuare, teoria că hotelierul trebuie să aibă plaja lui fără să o mai plătească. "Nu am aflat nimic, deocamdată. Nu pot să spun decât un singur lucru: Guvernul ăsta de 100 de ani suceşte şi tot suceşte, cert este că plajel trebuie să revină hotelierilor, dfacă vor servicii de calitate. Nici nu ne aşteptam la licitaţii, să spun sincer. Ne aşteptăm la orice. Noi nu ştim de ce licităm paljhe, noi le dăm gratuit turiştilor, le creăm confort. E dreptul cetăţeanului să vină pe litoral şi să facă plajă. Nu ştiu de un acţiunea cu licitaţiile. Cred că fiecărui hotelier ar trebui să i se atribuie direct plajele, să nu mai vină orice agent economic care nu are activitate turistică, nu are nici o treabă cu asta, care au nu ştiu ce lucrări prin port. Noi ne menţinem punctul de vedere, plajele trebuie să ajungă la hotelieri, că aşa este normal. Noi luăm plajele să le oferim, la rândul nostru, turiştilor. Noi nu câştigăm un ban după aceste plaje. La noi e ca la nebuni. Nu văd de ce trebuie să plătesc pentru o plajă care i-o ofer gratis turistului", a declarat Bucovală.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108