REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se opreşte apa în mai multe zone din Constanţa. Vezi dacă eşti afectat

Se opreşte apa în mai multe zone din Constanţa. Vezi dacă eşti afectat

Replica API 17 septembrie 2014 | 02:58 249

Pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson din magistrala de alimentare cu apă din staţiunea Mamaia, la sistemul centralizat de distribuţie, lucrări executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri 17 septembrie 2014, în intervalul 00,00 - 16,00. Lucrările fac parte din Programului Operaţional Sectorial de Mediu, contractul de execuţie „Reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi înfiinţarea a patru staţii de pompare din Staţiunea Mamaia”, contract cu finanţare europană în valoare de 20,47 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinaţare de 5,86 milioane lei.

„Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei nou montată de la intrarea în staţiunea Mamaia şi până în zona Mamaia Nord, societatea noastră este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile începând din această noapte de la 24.00 şi până mâine după amiază, orele 16.00”, a declarat purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA, Irina Oprea. „Practic, lucrările constau în racordarea segmentului de 10 km nou montat la reţeaua existentă, în zona de intrare în staţiunea Mamaia, lucrarea este una complexă deoarece a fost nevoie să se monteze, pentru protecţia conductei, nişte filtre speciale care să asigure protecţia acestui segment împotriva coroziunii apei”, a mai completat Oprea. Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile consumatorii din Perimetrul delimitat de străzile Aurel Vlaicu -Al. Lăpuşneanu -Aleea Lotus - Cişmelei - Dispensarului - Aurel Vlaicu şi punctul termic nr.142; abonaţii de pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu bulevardele Tomis şi Al. Lăpuşneanu, precum şi cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smarandului, Opalului, Perlei şi Aleea Universităţii; Aleea Hortensiei cu punctul termic nr.45; Satul de Vacanţă şi Complexul Dobrogea; Zonele Mamaia Nord, Hanul Piraţilor, Mamaia Sat, Tabăra de Copii Năvodari; Zona Industrială Midia cu unităţile militare şi Ecluza Năvodari. Pe perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonaţi, prin conducta de siguranţă de 200 mm. Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru consumatorii din staţiunea Mamaia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108