REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SE PREGĂTESC DE ALEGERI! Liderii PNL, în pelerinaj prin România. După Orban, la Constanţa au venit Turcan şi Buşoi

SE PREGĂTESC DE ALEGERI! Liderii PNL, în pelerinaj prin România. După Orban, la Constanţa au venit Turcan şi Buşoi

Replica API 20 martie 2017 | 08:28 289

Raluca Turcan, cea care ocupă interimar funcția de președinte a Partidului Național Liberal, a susținut o conferință la Constanța duminică, 19 martie a.c. Liderul PNL a precizat care este obiectivul partidului în orașul de la malul mării. Conferinţa de presă vine după recenta vizită a lui Ludovic Orban la Constanţa, semn că liderii PNL sunt în forfota specifică alegerilor interne, mai precis a perioadei de campanie internă pentru adjudecarea conducerii partidului. Chestionată dacă va candida, Turcan nu a oferit un răspuns ferm.

"În Constanța există un mediu economic puternic, un mediu economic puternic, un climat educațional și de sănătate puternic. Obiectivul PNL Constanța este un ultim mandat de primar PSD la Constanța. Există toate argumentele ca acest obiectiv să fie atins", a precizat Turcan. De asemenea, Turcan a fost în dezacord cu declarația primarului din Constanța, Decebal Făgădău, prin care a spus că se află pe locul 50 în grila de salarizare din Primărie și asta nu dă dovadă de transparență.

De asemenea, a precizat că ministrul Dezvoltării și anume, Sevil Shhaideh, are o responsabilitate imensă pentru alocarea fondurilor din Programul Național de Dezvoltare Locală, unde s-au alocat 30 de miliarde de lei. De asemenea, Raluca Turcan a adăugat că dacă la Constanța va fi un primar liberal, ar deschide vziunea pe piața economică locală, iar acest lucru, prin studiile efectuate, ar aduce o creștere a PIB-ului județului cu 1 miliard de lei. Mai mult, a punctat clar că Sevil Shhaideh este „un protejat a lui Dragnea”.

De asemenea, președintele interimar PNL a susținut public faptul că partidul se axează pe bunăstarea populației, prin viziunea pe care o promovează prin propria doctrină politică. „Oameni de dreapta nu s-au mai simțit reprezentanți de către Partidul Național Liberal. Este o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm și o provocare pentru a vedea cum putem corecta această gravă fractură între un partid care poate să genereze bunăstare și oameni care înțeleg că în România se poate reuși, pe termen lung, se poate obține bunăstare prin muncă cinstită, prin respectarea legii. Eu cred că există o suprapunere extrem de benefică între oamenii care vor o Românie prosperă apropiată ca nivel de trai de UE și o Românie în care să domnească legea și instituțiile să funcționeze corect. PNL, care prin structura sa, prin valorile pe care le împărtășește poate să fie reprezentantul acestei categorii mari de oameni”, a spus Raluca Turcan.

“Foarte grav este felul în care Partidul Social Democrat gestionează economia. O spun cu toată fermitatea, ceea ce face Partidul Social Democrat în acest moment în economie este cel puţin la fel de grav cu ceea ce a făcut cu OUG 13 şi cu încercarea de a distruge şi de a pune în subordinea politicului justiţia. Cred că e o atitudine cu totul şi cu totul iresponsabilă, faptul că PSD se află într-o cursă contracronometru de a arunca cu bani de a arunca cu promisiuni, de a arunca cu creşteri salariale, de a promite şi mai multe reduceri de impozite în condiţiile în care deja veniturile la buget sunt mai mici şi nu fac niciun efort concret de a atrage mai multe fonduri europene, nu va face altceva decât să distrugă economia românească”, a spus Cristian Bușoi, în cadrul conferinței de duminică.

Cristian Bușoi, secretar general PNL, a explicat că deja, din punct de vedere economic, au apărut instabilități odată cu majorările salarizare și a instabilității monetare din România. „Deja avem multe semnale de la mediul economic, mai ales de la exportatori, că odată cu creşterea salariului minim au devenit necompetitivi pe piaţa externă ceea ce va dezechilibra şi mai mult balanţa comercială negativă a României. Deja avem primele semne că anul acesta vom avea o inflaţie mai mare decât s-a prognozat şi deja există o mică devalorizare a monedei naţionale în raport cu euro devalorizare care riscă să devină foarte serioasă şi care în final va anula aceste creşteri economice pentru că omul chiar dacă va primi mai mulţi bani în lei când îi va raporta la euro şi creditele le au raportate la euro şi cele mai multe bunuri de consum sunt raportate la euro şi dacă îţi cumperi o locuinţă, te raportezi la euro şi dacă îţi cumperi o maşină, te raportezi la euro, cum vor raporta salariul la euro, vor vedea că nu au câştigat nimic, ba dimpotrivă s-ar putea ca România să rămână cu câteva mii sau zeci de mii de locuri de muncă mai puţin”, a explicat secretarul general al PNL, Cristian Bușoi.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu il uita si pe Gogomanul de Orban!
2
0
TURCAN,BUSOI,DRAGOMIR.3RATATI POLITIC.
3
0
nu a venit la plaja,,,a venit sa ia mueee.
4
0
Cauta loc de veci ptr. PNL !
4
0
cauta loc cu verdeata si liniste,loc in care sa ingroape peneleu
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108