REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Şedinţă de Guvern - Ciucă: Vom aproba proiecte privind îndeplinirea ţintelor din PNRR

Şedinţă de Guvern - Ciucă: Vom aproba proiecte privind îndeplinirea ţintelor din PNRR

Replica API 31 decembrie 2021 | 22:43 989

Premierul Nicolae Ciucă a informat joi că, în şedinţa de Guvern, vor fi aprobate mai multe proiecte privind îndeplinirea ţintelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dintre care unul vizează reducerea abandonului şcolar, iar un altul infrastructura feroviară.

Nicolae Ciucă

"În şedinţa de astăzi, vom continua să aprobăm toate elementele care constituie îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Reprezintă, practic, cel mai importat obiectiv pe care noi l-am avut în acest sfârşit de an. (...) Am avut discuţii aplicate cu membrii Guvernului, a fost nevoie să accelerăm viteza de lucru, astfel încât să putem să ne apropiem de finalizarea acestui deziderat. (...) Este vorba de proiecte şi reforme asumate, asftel încât beneficiile lor să fie resimţite de cetăţeni şi de societate, în ansamblul său", a afirmat prim-ministrul, la începutul şedinţei Cabinetului, scrie Agerpres.

El a menţionat că un obiectiv important din PNRR, pus în concordanţă cu Proiectul 'România educată', este reducerea abandonului şcolar, iar Guvernul va aproba un program prin care 2.500 de unităţi de învăţământ vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familiile vulnerabile. "Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii şi care le va asigura o şansă la viaţă mai bună", a spus premierul.

Potrivit acestuia, Executivul va mai aproba joi un plan de acţiune al cărui scop este să crească cu cel puţin 25% până în anul 2026 traficul feroviar şi să îmbunătăţească condiţiile pentru călători.

Un alt proiect aflat pe agenda Cabinetului Ciucă vizează racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă. "Printr-o ordonanţă pe care o vom aproba astăzi vom face posibilă racordarea la serviciile publice de alimentare cu apă a cetăţenilor din mai multe comunităţi. România are la dispoziţie în următorii ani, prin acest program, 968 de milioane de euro pentru managementul sustenabil al sectorului de apă şi apă uzată. Practic, prima tranşă a grantului de care va beneficia România, în valoare de 1,8 miliarde de euro, a intrat în ţară la începutul lunii decembrie. La începutul anului 2022 urmează să intre în contul statului român încă 1,9 miliarde de euro reprezentând prefinanţarea din împrumutul acordat României, în condiţiile în care partea română şi-a îndeplinit angajamentele asumate în această privinţă", a precizat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că fondurile de care va beneficia ţara noastră anul viitor vor finanţa reforme, dar şi investiţii în infrastructură, precum două secţiuni din autostrada Transilvania: Nădăşelu - Zimbor şi Zimbor - Poarta Sălajului, proiecte de renovare energetică, dezvoltarea unor capacităţi de producţie de energie electrică.

Premierul Ciucă a declarat că, având în vedere că toate reformele şi investiţiile din PNRR sunt cuprinse în programul de guvernare, dar şi importanţa acestui proiect pentru România, monitorizarea operaţionalizării PNRR va fi preluată la nivelul prim-ministrului.

"Relansarea economiei româneşti post-pandemie şi infuzia celor aproape 30 de miliarde de euro nu ar fi fost posibilă în afara apartenenţei României la Uniunea Europeană. Am dorit să subliniez acest lucru pentru că, nu peste mult timp, la 1 ianuarie anul viitor, vom sărbători 15 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene. Beneficiile economice şi sociale sunt rezultatul eforturilor unite ale comunităţii europene, adăugate celor ce derivă din statutul nostru de membru al familiei ce garantează valorile democratice şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului", a afirmat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272