REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şef de post trimis în judecată: este acuzat că a agresat un localnic

Şef de post trimis în judecată: este acuzat că a agresat un localnic

Replica API 11 decembrie 2014 | 22:04 210

Cot la cot cu doi subalterni,

Cot la cot cu doi subalterni,

Şeful Postului de Poliţie Mihai Viteazu, Cătălin Mihai Manea, alături de doi colegi, respectiv Ciprian Uşurelu şi Adrian Chiţu, au trebuit să dea cu subsemnatul la Parchet de mai multe ori anul acesta, după ce un bărbat a reclamat că a fost agresat. Astfel, procurorii au demarat cercetările, cei trei fiind trimişi în judecată pentru purtare abuzivă, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 9 decembrie. Cei trei poliţişti s-au deplasat, în urmă cu câteva luni, la o sesizare venită din partea unor locuitori din Mihai Viteazu, care precizau că fiul lor, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a bătut. Au ajuns la faţa locului şi, din câte se pare, cel reclamat i-ar fi aşteptat cu un obiect tăios în mână, ameninţându-i că îşi va tăia mama dacă se apropie.

Au urmat schimburi de replici, ulterior agresorul fiind imobilizat, nu înainte de a se lăsa cu scandal, răni şi maşina Poliţiei vandalizată. La scurt timp, acesta avea să se transforme în victimă, mergând şi depunând o plângere la Parchet, cum că ar fi fost agresat de cei trei poliţişti, el menţionând că nu a ripostat atunci când au vrut să-l imobilizeze. Mai exact, este vorba despre incindentul din data de 6.03.2014, când, în jurul orelor 21.00, serviciul 112 a fost sesizat de către persoana vătămată E.L. cu privire la faptul că atât aceasta, cât şi persoana vătămată I. L., au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de către inculpatul Dumitu Lefter în imobilul în care aceştia locuiesc.

Trei agenţi de poliţie au dat curs apelului 112 şi, odată ajunşi la faţa locului, aceştia ar fi fost agresaţi fizic de către inculpaţii Dumitru Lefter, Constantin Larion şi Doiniţa Georgiana Lefter. Totodată, s-a reţinut că inculpaţii au aruncat cu pietre în autospeciala Poliţiei căreia i-au produs avarii şi i-au spart geamurile, cauzând un prejudiciu de 1.700 de lei iar doi dintre inculpaţi i-au agresat pe poliţişti. La acea dată, toţi au intrat în atenţia oamenilor legii, fiind trimişi în judecată pentru ultraj. Numai că, după ce unul dintre aceştia a depus plângere pe numele celor trei poliţişti, procurorii au hotărât să-i trimită în judecată şi pe ei, pentru purtare abuzivă. Cât despre funcţia lor, şefii aşteaptă înştiinţarea oficială cu privire la trimiterea lor în judecată, dar şi decizia judecătorilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108