REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Șeful OPC acuză DSVSA că emite autorizații după ureche

Șeful OPC acuză DSVSA că emite autorizații după ureche

Replica API 30 ianuarie 2020 | 07:24 408

Ședința Colegiului Prefectural!

Ședința Colegiului Prefectural!

Ședința Colegiului Prefectural a avut loc miercuri, 29 ianuarie a.c., în Sala Ovală la sediul Instituției Prefectului. La eveniment au fost prezenți reprezentanții instituțiilor de stat din municipiul Constanța. Printre aceștia a fost prezent și Horia Constantinescu, comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța care a făcut acuzații legate de autorizațiile date de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor, prezentând totodată și viziunea lui despre colaborarea eficientă dintre instituțiile constănțene

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, comisarul Horia Constantinescu a făcut apel către prefectul George Niculescu în ceea ce privește ideea reiterării colaborării între instituțiile constănțene. „Suntem mai multe autorități care nu reușim să găsim numitorul comun al colaborării și sunt nevoit să vorbesc despre autorizarea din punct de vedere sanitar veterinar a unităților de alimentație publică nesprijinite de acte normativelor în vigoare. Direcția Sanitar-Veterinară autorizeză tot felul de stabilimente nedefinite ca atare emițând avize pe baza cărora autoritățile sunt nevoite să emită autorizații de funcționare. Acest cerc vicios pare să nu se termine de trei ani de când conduc acest Comisariat având permanent auspiciul de autoritate draconică în raport cu celelalte, suspendând activitatea celor deschiși în aceste condiții” a transmis Horia Constantinescu.

Prezentă la ședință, reprezentanta DSVSA a transmis faptul că ceea ce a transmis comisarul OPC sunt acuzații nefondate și nu își aveau rostul.

Comisarul șef al OPC a mai ales să discute și despre sezonul estival al anului 2020 dar și despre dorința schimbării unor lucruri în favoarea turiștilor. Pe lângă acest subiect, acesta a mai punctat și faptul că nu se comunică destul de eficient și asta se observă în calitatea serviciior prestate. "Doresc reiterarea colaborării instituțiilor în ceea ce privește administrarea sezonului estival 2020. Fără a vă plictisi cu cifre, este de notorietate acțiunea conjugată a Ministrului Turismului, a OPC-ului și a celor de la Apele Române, pentru evaluarea activității operatorilor de plajă, lucru care de asemenea s-a desfășurat într-o variantă neconcertată, fiecare constatând lucruri diferite asupra aceluiași operator de plajă, de la spațiul dintre apă și șezlonguri până la necesitatea de a avea toalete, credem noi, esențiale pentru desfășurarea în bune condiții a turismului. Astfel, reinterez propunerea și doresc să ne putem așeza la o masă având o voce comună. Autoritățile nu reușesc să aibe acțiuni comune în care fiecare, conform prerogativelor, să poată constata eventualele abateri și remedierea acestora. Nu vorbesc neapărat de necesitatea sancționării, doar de a le aduce la un numitor comun în așa fel încât această activitate să se desfașoare în condiții de siguranță și să nu fie un factor determinant în distrugerea a ceea ce a mai ramas din turism.

Și, ca o încheiere, am ales sa vorbesc despre lucruri, cred eu, inteligente și ușor de gestionat împreună cu celelalte autorități și aici mă refer la comerțul cu produse care contravin proprietății intelectuale. În sensul în care, așa cum știm, pe litoral sunt o gramadă de tarabe care comercializează copii ale mărcilor de succes, de la papuci la șepci și altele, încurajand astfel un comerț care credem noi, își găseste cumva vinovația de la intrarea în țară. În acest caz, noi continuăm cu acțiunile, împreună, de data aceasta, pentru că de la începutul acestui an, am reușit să îi convingem pe cei de la Direcția Vămilor să desfășurăm acțiuni comune pentru a putea, realmente, combate un astfel de comerț, oprind produsele mult mai ușor, în formă containerizată la intrarea în țară” a mai adăugat comisarul.

Referitor la sezonul estival 2019, comisarul OPC a mai adăugat faptul că s-a înregistrat o scadere a cuantumului amenzilor încasate de autoritatea pe care o reprezintă. Acest lucru s-a concretizat prin emiterea și sancționarea neregulilor cu avertisment.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt gunoi pesedist si golanu asta de Constantinescu.
1
1
OPC se pricepe la toate?
2
2
Esti un gunoi. Toata Constanta stie ce hram porti.mars in rasa ma ti la bucuresti si fa i cafeaua sefului tau nastase adrian
2
2
dl comisar vrea sa arate ce tare e el, ca ar combate el toate neregulile dar nu e sustinut de alte autoritati.... sa isi vada de patratica lui.... ca habar nu are de ce vorbeste
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108