REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şeful OPC Constanţa, Horia Constantinescu: „De 1 Mai, vom fi peste tot, ca în BUG Mafia, de la Năvodari la Vama Veche!”

Şeful OPC Constanţa, Horia Constantinescu: „De 1 Mai, vom fi peste tot, ca în BUG Mafia, de la Năvodari la Vama Veche!”

Replica API 26 aprilie 2018 | 11:01 997

Horia Constantinescu

Seful Comisariatului Judeţean de Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, la sfârșitul unei ședințe din cadrul Prefecturii, că în perioada minivacanței de 1 MAI vor fi detașati pe litoral mai mulți comisari ANPC care vor acționa în mai multe etape, până pe 15 iunie, după care vor începe din nou seria controalelor devenite rutină. Tot el a menționat faptul că fiecare consumator trebuie să fie atent la ce anume i se oferă, dacă ceea ce primește corespunde cu ceea ce i s-a promis.

”Sfătuim toți consumatorii să verifice atât prin agențiile de turism, cât și prin diligențe personale, verificând ce anume apare în mediul online, ce spun ceilalți turiști care au fost cazați sau care au mâncat în zona respectivă, să facă aceste verificări, pentru că noi nu putem fi prezenți absolut peste tot, cu toate că ne dorim. Este și datoria lor, așa cum am mai spus, să fie puțin ”comisari ANPC”, să ajungă, să verifice, să știe că au drepturi. Dacă o cameră este în alte condiții față de cum le-a fost prezentată, ei nu trebuie să ocupe acea cameră, cei care s-au ocupat de pachetul turistic al domniilor lor au obligația să le asigure condiții bune într-o altă unitate hotelieră”, a explicat șeful OPC Constanța.

În cine putem avea încredere și în cine nu

Tot el susține că există unele semnale în funcție de care orice client își poate da seama dacă locația în care servește masa sau se cazează este una de încredere sau nu. ”Dacă am ajuns la locație, am deschis ușa, iar înăuntru miroase a mucegai, nu există plasă de țânțari, baia este insalubră, salteaua este de pe vremea lu’ străbunica, poate chiar găsim și un fir de păr de-al dumneaei, nu putem să ne cazăm acolo, ci trebuie să fim respectați în calitate de consumatori. Când vorbim de unități de alimentație pblică, dacă văd prin colțuri și văd ceva în neregulă, mai ales gospodinele, mamele de copii care vin pe litoral, începând de la toaletă, de la vitrina de prezentare a materiilor prime și din modul în care este echipat personalul, sunt câteva semnale puternice care ne spun dacă ne aflăm într-un loc bun sau ne aflăm într-unul care nu respectă standardele obligatorii”, ne-a mai declarat Horia Constantinescu.

Ordinul de împrăștiere: ”Peste tot”

Referitor la zonele în care se va afla în perioada imediat următoare, în minivacanța de 1 Mai, șeful OPC a subliniat că: "Vom fi peste tot, la fel ca în BUG Mafia. Peste tot. De la Năvodari la Vama Veche”.

Întrebat care sunt punctele fierbinți și cum le va face față, Constantinescu a precizat că tot litoralul românesc este un punct fierbinte, glumind pe alocuri.

”Din Năvodari până în Limanu. Mai sus, după Năvodari –Corbu, există un alt tip de turism pe care oamenii l-au acceptat în varianta în care era stațiunea 2 Mai în urmă cu 30 de ani, când oamenii mai mergeau și fără slip. Nu aș vrea să-mi duc colegele pe acolo, să vadă domni dezbrăcați, să se îndrăgostească de ei.

Suntem atât de bine pregătiți încât putem acționa ca o trupă de comando. Suntem suficienți, pentru că noi încheiem actul de control la locație, sau lăsăm invitația în care noi precizăm ce deficiențe am găsit și îi invităm la sediu unde îi așteaptă o trupă mare de comisari. Și da, noi suntem pregătiți cu tot efectivul, chiar și cu suportul autorității naționale, să desfășurăm pe litoral un efectiv suficient pentru ca în perioada 3 mai – 15 iunie să facem prevenție și să-i depistăm pe cei care în anii trecuți erau la fel de nepregătiți, lor le promitem că le vom face cadou din banii ANPC-ului un lacăt cu un lanț, pe care să îl folosească la închiderea unității. Dânșii trebuie doar să aleagă culoarea, auriu, argintiu...”, a mai declarat Horia Constantinescu, șeful Comisariatului județean de Protecție a Consumatorilor Constanța.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai Horia ...!!! Cu totii vor bani de nu ii mai satura dracu,nici angajatii nu si-i platesc,asa ca cine greseste sa suporte consecintele. Horia nu are nici o vina,ca aveti voi mizerie si produse expirate de pe vremea stramosilor,el isi face doar datoria. Unde greseste??? Nu v-ati saturat de corupti in tara asta?? Cand vedeti unul care e corect sariti pe el. Asa ne trebuie ne meritam soarta in Romania. Daca nici cu dreptatea nu mai tinem,atunci....
0
0
Draga Horia, ai putea sa te inchizi pe tine impreuna cu mintea ta scurta Intr un wc. Esti un urat, frustrat si futi rar...probabil de aceea incerci sa atragi atentia asupra ta. Nu jigni baietii de cartier pomenind de BUG...tu esti doar o puta mica nefututa. Ma plictisesti!!
6
0
O sa va inchid pe toti. Asteptati-ma
2
4
Da sa isi faca control si lui la Costinesti. Nu sa ii arda pe toti de pe langa el. 65% din magazinele si cluburile din Costinesti sunt ale lui. Acolo de ce nu verifica nimeni? Firmele ce le au acolo sunt pe numele mamei.
5
1
Felicitari ! Foarte bine !
3
2
bravo, sa se controleze tot, sa nu scape nimic si acolo unde este cazul, sanctiuni fara mila
5
1
Da , dar mergi in control si la pilele lu' Fagadau sau ale gangsterului Babu...!
3
1
Asta daca merge la Istambul,Roma,Firenze sau la Paris ii inchide pe toti...pe ei tata.Trebuie omorat mediul privat si bugetarii sa amendeze...pana cand o sa traga toti obloanele si acesti "ingeri ai dreptatii sociale" o sa controleze NIMICUL ROMANESC
6
0
Tot respectul ....iar ptr cei care va injura sa nu va descuraja.ti ave.ti tot dreptul si sprijinul cetatenilor care cat de cat mai gandesc lucid sa actionati ori de cate ori este nevoie ......felicitari ...iar cei care inca se cred mafioti pe aici de ameninta stati in bancile voastre pisici salbatice ca va gaseste cainele meu si va chinui zapacitilor infantili
4
1
Rupe-i pe machidoni , rasa hrapareata !
7
0
Orbit de ambitiile lui idioate, pardon, politice, a ajuns acest ,,domn'' Constantinescu sa se creada undeva prin Vestul Salbatic - are trupe de comando , rupe-n doua tot litoralul, este cosmarul comerciantilor ,zi si noapte el ,,actioneaza". Cu cine actionezi, ,,domnule" Horia ? Cu comisarii OPC de care dispui ca de niste sclavi , pe care ii chemi si seara de acasa, faci razii de noapte prin cluburi si pe la festivaluri cand ai insomniiii ,ii chemi sambata si duminica daca ti-a intrat tie vreun os printre dinti pe la vreo terasa- sa ii pedepseasca pe ,,criminali" .
6
4
nu o fi dat el bonuri,dar si pe machidonii astia jegosi care isi bat joc de oameni cu mancare expirata mi as dorii sa va vad copiii cu cancer si cu taraba inchisa. Va pup
1
4
Stiti cum deosebesti un om inteligent? Toti prostii si toti handcapatii se aliaza impotriva lui si comenteaza cu ura despre el. Pentru 00:13 - este functionar public, da, si este unul care isi face treaba, nu ca altii manjiti ca sa inchida ochii. Voua, de fapt asta nu va convine, nu?
10
3
inca 5 oameni ca tine in primarie si atunci vom avea schimbari in Constanta . Nu va vine sa credeti cat de infecte sunt 80% din unitatile de alimentatie publica sau cele de cazare ? INCHISE PE LOC , NU E POSIBIL SA-SI BATA JOC DE SANATATEA NOASTRA . PLATIM , DAR SA STIM PE CE , RAUL TAIAT DE LA RADACINA .
7
3
da la autogara cand vii sa vezi cum pute a pisat si cu ce rapandule deservesc patronii calatorii intimp ce in aceeasi parcare vezi limuzinele acelorasi patroni hrapareti pe care nu i-a dus capul sa le inmatriculeze cu alte numere decat cele de pe rapandule!!!
8
0
Ce fatza de retardat are asta, bai nesimtitule pe plaja din Costinesti si la clubul Bonton din Neptun cata igiena ai si cate bonuri fiscale dai? Crezi ca toti sunt prosti si nu te cunosc ce paria societatii esti?
5
3
fiecare proprietar de carciuma machedon tigan arab sirian si alte rase de alogeni venetici sa se puna in legalitate nu conteaza ca guitza ca doar nu le pui tu in frigidere mancare alterata azi si maine cum ar veni ai controlezi.Vor turisti escrocii astia in frunte cu sirianu ala tupeist murad.e simplu,respectati-va clientii.Inca o data,felicitari Horia si nu ceda!
4
2
Prea multe basni si fite pentru un simplu functionar public ! Esti un sinplu om cu un gunoi de caracter Horia si mai esti si plin de figuri , dar daca te-ai uitat in oglinda ai vedea ca fata nu te ajuta ! N-ai sa schimbi lumea cu actiunile tale nici macar nu o sa ajungi primar la o comuna cum e Costinestiul ! Esti un vierme aruncat undeva in mocirla prezentului si ti s-au urcat basinilele la cap ! Cand erai de partea cealalta si erai patron la Bonton neptun nu stiai ce e aia igena sau bon fiscal ! Daca intram In baile de acolo ieseam cu salmonela!
8
2
Acelasi cacat mancat de laba trista asta.Eu unu , ti-as tunde dintii cu ranga putin pentru atatea basini.Stai linistit ca nici draq ni o sa te aleaga primar.
4
4
Haha agentii comercianti vor primi de la noi lacate cat usa! Hai cu treaba haide! Sa inceapa nebunia!!!
2
2
Vii si la mine pe plaja?!? Treci si pupa picioarele!!
7
3
Horica vrem si noi cv, tu il ceri, dar nu oferi? Ce calificare ai shaormare?
7
3
Asta e singurul care face treaba, vreti sa spuneti, asta daca nu cumva voi sunteti dintre cei sanctionati, si atunci se justifica reactia voastra. Dar inainte sa comentati, puneti-va in legalitate. Nu OPC-ul alunga clientii si turistii, ci aia care nu respecta normele elementare de igiena, care vand carne imputita si tin alimentele in frigidere pline cu gandaci.
19
5
Abuz de serviciu...pregatiti spagile....dosar penal.
11
1
iti dai seama cat de retardat sa fii sa zici asa ceva ? un om platit din munca celor care oricum sunt din ce in ce mai putini vine si chinuie lumea..
12
2
Vom fi peste tot, ca in BUG Mafia, de la Navodari la Vama Veche. Pentru agentii ECONOMICI pe care ii vom gasi la fel de nepregatiti ca anii trecuti, le promitem ca le VOM face cadou, din banii ANPC-ului, un lacat pe care sa il foloseasca la inchiderea unitatii. Un lacat cu lant. Ei nu trebuie decat sa aleaga culoarea, auriu, argintiu.."
4
9
Cat de curand se va gasi cineva sa iti bage o ranga in dinti ca prea te crezi dumnezeu ! Nici fata nu te ajuta simpaticule !
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108