REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şeful Regiei de Drumuri şi Poduri, Adrian Gâmbuţeanu, A FOST ŞI EL REŢINUT! - update

Şeful Regiei de Drumuri şi Poduri, Adrian Gâmbuţeanu, A FOST ŞI EL REŢINUT! - update

Replica API 19 martie 2014 | 00:00 217

În dosar cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu

În dosar cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu

Şi Adrian Gâmbuţeanu, dar şi alte două persoane din cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, au fost ridicaţi de procurorii DNA Bucureşti şi duşi la audieri. După mai multe ore, şi şeful RAJDP a fost reţinut.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la 3 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, a precizat DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora:

"În perioada 2011 - 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi Gâmbuţeanu Adrian George, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, au refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a 3 controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii.

În această modalitate, a fost tulburată grav activitatea Curţii de Conturi care s-a aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.

Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului şi care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA.

Inculpatului Gâmbuţeanu Adrian George i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 20 martie 2014, la Tribunalul Bucureşti, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile", se arată în comunicatul DNA.

"În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai arată în acelaşi comunicat.

Reamintim că mai multe percheziţii au avut loc, încă de dis-de-dimineaţă la instituţii publice din judeţul Constanţa, da şi la domiciliul şefului CJC, precum şi la Regia de Drumuri Judeţene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108