REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Semnal de alarmă privind mizeria de pe litoral, dat de ONG Mare Nostrum

Semnal de alarmă privind mizeria de pe litoral, dat de ONG Mare Nostrum

Replica API 2 iunie 2018 | 00:10 384

În fiecare an, cu ocazia Green Week, ONG Mare Nostrum organizează acțiuni dedicate protecției mediului și conservării biodiversității. Anul acesta, organizația pregătește două acțiuni de igienizare terestră și subacvatică, pe 8 și 10 iunie a.c., în zona plaja Modern din Constanța.

Pornind de la problema numărului ridicat al deșeurilor de pe litoralul românesc, ONG Mare Nostrum organizează pe 8 iunie o acțiune de igienizare terestră, în zona plaja Modern din Constanța. Activitatea este un semnal de alarmă pe care organizația îl trage, în ideea de a ridica gradul de conștientizare asupra acestei probleme acute, care nu face decât să distrugă ecosistemul marin din zona costieră. Evenimentul este susținut de HP România și prevede, pe lângă igienizare, instalarea a 2 panouri de conștientizare pe porțiunea de plajă igienizată: „Pentru că problema deșeurilor pe plajele românești este una acută, am hotărât ca de această dată să completăm acțiunile noastre și cu montarea unor panouri de conștientizare, cu mesaje agresive, către toți cei care „ajută” la poluarea plajelor. Din experiența anterioară, am observat că mesajele pacifiste și delicate nu funcționează, așa că am schimbat strategia de comunicare și ne dorim ca prin aceste panouri, să scădem „inițiativele” de acest fel. Dacă nu din bun simț, măcar de rușinea celor care împart plaja cu poluatorii. Din fericire, am găsit și un partener, care să susțină inițiativa noastră și să ne ajute să producem și să montăm aceste două panouri”, spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv al ONG Mare Nostrum.

Toți cei care vor să se alăture inițiativei o pot face, trimițând un mesaj pe pagina de Facebook a organizației sau pe mailul office@marenostrum.ro.

Pe data de 10 iunie, începând cu ora 10.00, pe plaja Modern, alături de partenerii de la Cercetașii Marini, ONG Mare Nostrum organizează o acțiune de igienizare subacvatică. Anul trecut, în cadrul unui eveniment similar, scafandri certificați au scos la mal peste 10 kilograme de deșeuri, într-un interval de mai puțin de o oră.

„Scopul acestor acțiuni nu este de a curăța după „binevoitori”, ci de a arăta tuturor constănțenilor și turiștilor cât de gravă este situația deșeurilor, nu numai pe plajă, ci și în apă. Din nefericire, în urma unor acțiuni similare, am descoperit tot felul de deșeuri pe fundul Mării Negre, de la doze de aluminiu, sticle, până la scutece folosite și alte deșeuri similare. Nu este normal să fim atât de nepăsători și să credem că acțiunile noastre nu au consecințe”, spune Marian Paiu, coordonator eveniment.

Toți cei care au certificat de scafandru și vor să se alăture acestei inițiative o pot face completând un formular online:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLzkfUlPj74ekLvnhjbiUcLhWve4qt0n_oIrs2_dYjCWJeGg/viewform. Termen limită pentru completarea formularului, 7 iunie.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la navodari in zona taberei au tras imobiliarii conducta pina in mare si deverseaza kakatul direct .sa nu va speriati daca va umpleti de bube .au acoperit cu nisip teava dar valurile au descoperit mangla ,poate se sesizeaza cineva
4
0
anunt de ultima ora...a fost vazut nisip printr pet uri chistoace si gunoaie...va sfatuim sa mergeti sa aruncati ceva sa l acoperiti..asa ceva nu se poate
6
0
sa vin in centrul constantei , sa vada acolo cum arata orasul ca o balega adevarata .. multumim faggotdau si mazarica
6
0
La vama veche era unul trecut care dormea pe mormanul de gunoi. Nu langa, ci fix pe el. Nu parea prea deranjat.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108