REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şi-au disperat vecinii: din apartamentul lor pute, fiindcă s-au apucat de crescut vreo 200 de prepeliţe, dacă nu mai mult

Şi-au disperat vecinii: din apartamentul lor pute, fiindcă s-au apucat de crescut vreo 200 de prepeliţe, dacă nu mai mult

Replica API 10 mai 2013 | 00:00 1274

Incredibil ce face o familie într-un bloc din cartierul Palas!

Incredibil ce face o familie într-un bloc din cartierul Palas!

Situaţie incredibilă în cartierul constănţean Palas! Locatarii blocului C1 au ajuns la capătul puterilor, trăind, practic, un coşmar, de aproximativ trei luni de zile. Însă, situaţia s-a agravat de când a venit căldura. Care este motivul? Vecinii de la parter, familia Rotaru, cresc prepeliţe chiar în apartamentul în care locuiesc. După nenumărate discuţii în contradictoriu şi rugăminţi, vecina de la etajul I, Daniela Manole, nu a mai putut rezista şi s-a adresat Secţiei 4 Poliţie. Oamenii legii spun că au fost la faţa locului, dar proprietarii reclamaţi nu au fost de găsit, urmând să se facă o sesizare şi la Primărie.

Sunt peste 200 de prepeliţe, spun locatarii blocului C1, de pe strada Palas, crescute chiar în apartamentul de la parter. Rezultatul? Miros îngrozitor şi gălăgie la orice oră, chiar şi în toiul nopţii. În plus, oamenii se tem şi de boli întrucât, spun ei, condiţiile nu sunt tocmai adecvate pentru a creşte astfel de păsări. Totul a început în urmă cu aproximativ trei luni de zile, relatează Daniela Manole, cea care locuieşte la etajul I, chiar desupra "fermei" de păsări, când a simţit un miros înţepător. "Probabil avea ouăle la incubator, aşa le-a adus. După vreo trei săptămâni a început un zgomot. Am crezut că o fi vreo pasăre pe undeva prin bloc, pentru că erau sunetele specifice. Dar am lăsat-o aşa, am zis că nu am ce să fac. Zgomotele au continuat. Mirosul era insuportabil, nu mai puteam lăsa geamul deschis, de rufe la uscat nici nu mai vorbesc. La ora 5 dimineaţa era haos. Zgomote peste zgomote. Parcă trăiam în filme horror şi veneau nişte păsări răpitoare să te spintece. Am fost la preşedintele de bloc şi i-am spus, acesta a fost la uşa crescătorilor de prepeliţe, dar a fost ameninţat", a declarat, pentru "Replica", Daniela Manole. "Secretul" a fost dezvăluit pe timpul în care familia Rotaru se înţelegea bine cu vecinii. Locatara de la etajul 1, auzind tot felul de zgomote ciudate, a întrebat-o pe aşa-zisa crescătoare despre ce e vorba. "Atunci mi-a spus că sunt prepeliţe, peste 200, dar că le va muta la Lumina, să o las puţin. Am lăsat-o, dar timpul tot trecea, mirosul era şi mai groaznic. Am fost iar şi mi-a spus că o să le mute, să o înţeleg şi eu, să o las să facă un ban. Dar pe nervii şi sănătatea mea? Am lăsat-o, însă de atunci mă evită. Cum mă vede că parchez maşina în faţa blocului, fuge. Ea are tot parterul cumpărat, este şi un magazin acolo", a mai spus Daniela. Nici ceilalţi vecini nu o duc mai bine, confruntându-se cu o situaţie comico-tragică, dar gândindu-se cu groază şi la cădura de peste vară, care, cu siguranţă, va amplifica mirosul. "Miroase urât, este gălăgie, nu ştiu cât de normal este să creşti prepeliţe acolo. Acum am înţeles că le-a mutat într-un garaj lipit de bloc. Să vedem cum miroase şi de acolo", a adăugat Nelu Grecu, preşedintele blocului C1. Şi domnul Victor, care locuieşte tot la etajul 1, recunoaşte că nu se poate sta în asemenea condiţii, prima oară crezând că o fi de la câinii ce mişună prin zonă. Administratorul Asociaţiei de Locatari a încercat să ia măsuri, fără succes. "A venit domnişoara Manole la noi şi ne-a spus că are probleme cu cei de la parter, că nu mai poate dormi. Am fost acolo şi au nişte prepeliţe. Am discutat cu familia respectivă şi mi-a spus că într-o săptămână le va lua şi le va duce de aici, dar am înţeles că sunt tot acolo. Nu este cooperantă, altă putere, eu, ca administrator, nu am. Doar somaţie verbală şi atât", a spus Liliana Ghimpu, administratorul Asociaţiei de Locatari.

Prepeliţele au fost mutate... 10 metri mai la dreapta

Cum zarva deja se instalase, dar nu se întrezărea nici o rezolvare, Daniela Manole a apelat la ajutorul oamenilor legii. A făcut o sesizare în cadrul Secţiei 4 Poliţie, pe data de 2 mai a.c. "Am răbufnit, pur şi simplu nu am mai putut. Am fost la poliţie, am făcut plângere scrisă. Dar nici poliţiştii nu pot da de ea, de proprietară", adaugă aceasta. Contactaţi de către reporterii cotidianului "Replica", oamenii legii au confirmat existenţa plângerii, dar şi a prepeliţelor, la parterul blocului C1. De asemenea, poliţiştii au afirmat că au fost de mai multe ori la faţa locului, au discutat cu vecinii, dar de proprietari nu au reuşit să dea. Însă, lucrurile nu vor rămâne aşa, următorul pas fiind acela să sesizeze şi Primăria Constanţa. "Dacă nu s-a putut pe cale amiabilă, vom merge pe cea legală", au mai spus agenţii de Poliţie. Dar, se pare că familia Rotaru a revenit la sentimente mai bune: a mutat prepeliţele... 10 metri mai la dreapta. Păsările nu mai stau în apartament, de aproximativ o zi, ci într-un garaj care este lipit de bloc. Dacă zgomotul nu mai este chiar atât de puternic, mirosul a rămas acelaşi. "Voi merge mai departe. Şi la Primărie, şi la Protecţia Mediului, Animalelor. Aşa nu se mai poate... Am fost înţelegătoare până acum, dar de acum gata!", a conchis Daniela Manole. Precizăm că familia Rotaru nu a putut fi contactată până la închiderea ediţiei. Vom reveni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108