REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Silviu Coșa: PSD nu preia funcția de prefect la rotativă!

Silviu Coșa: PSD nu preia funcția de prefect la rotativă!

Mirela PASCAL 1 februarie 2023 | 00:00 2708

Agitaţie mare în PSD Constanţa, în contextul în care urmează să se facă rocada la Guvern. Marcel Ciolacu ar urma să-l înlocuiască pe Nicolae Ciucă în funcția de prim ministru, schimbări urmând să aibă loc și la conducerea mai multor ministere. La nivel local, social democrații fac calcule, poartă negocieri în vederea preluării Prefecturii județului Constanța. Silviu Coșa, prefectul în funcție, stă liniștit și spune că, potrivit protocolului încheiat între PNL și PSD, prefecturile nu intră în discuții.

Silviu Cosa: PSD nu preia functia de prefect la rotativa!Silviu Coșa

S-au vehiculat tot felul de nume care ar urma să preia Prefectura județului Constanța, după rocada ce va avea loc în luna mai. Unii din PSD stau ca pe ace și fac calcule, iar Felix Stroe, președintele PSD, spunea într-un interviu acordat ziarului Replica faptul că sunt cel puțin 12 nume pregătite care ar putea să preia funcția de prefect.  ”Nu mă interesează cine va fi prefect la anul, îmi doresc doar să fie prefectul întregului județ, nu doar a unui singur partid. Vă pot da 12 nume care sunt potrivite”, spunea Stroe, pentru Replica. Ei bine, planurile celor de la PSD sunt date peste cap de prefectul în funcție și vicepreședintele PNL, regiunea Sud Est, Silviu Coșa. Acesta a declarat, pentru Replica, faptul că protocolul PSD-PNL vizează rotativa și câteva ministere, nu și prefectura.

Între ceea ce dorim noi și realitate uneori există diferențe. În luna ianuarie am fost în foarte multe localități, spre 40, în județul Constanța. Am luat legătura cu oamenii și am observat că această problemă nu este pe deplin înțeleasă sau lămurită. PNL-ul nu și-a dorit niciodată o alianță cu PSD. Eu am intrat în PNL în urmă cu 30 de ani, tocmai pe fondul acesta al acțiunii și al opoziției față de PSD. De asemenea, în Constanța, PNL practic a câștigat alegerile locale din 2020. În momentul în care partenerii de guvernare de la acea dată, USR-ul, s-au aliat cu cei de la AUR pentru a da jos propriul guvern, problema a devenit una de aritmetică: cine poate asigura guvernarea? Alianța aceasta era singura, s-au făcut simulări, chiar dacă s-ar fi organizat atunci alegeri anticipate, ne-am fi găsit în aceeași situație. Alianța între PNL și PSD fiind singura care putea asigura o majoritate stabilă și necesitatea la momentul respectiv, era de stabilitate, de seriozitate și de predictibilitate, atât pe plan intern cât și în relație cu partenerii noștri externi. PNL a rămas fidel acestei direcții.  Atitudinea aceasta rezervată, serioasă, orientată spre stabilitate, rămâne din partea PNL inclusiv în ceea ce privește protocolul acestei coaliții”, a declarat, pentru Replica, Silviu Coșa.

Coșa: Protocolul nu face nici o referire la funcția de prefect

Este o coaliție la nivel parlamentar și guvernamental și are un protocol semnat. Protocolul este destul de cunoscut. Acesta prevede schimbarea primului ministru, rocada. Protocolul se referă la câteva ministere: Transporturi, Justiție, Fonduri Europene, Finanțe, și la funcția de premier, cât și la funcția de Secretar General al Guvernului. Atât include protocolul. Nu face nici o referire la funcția de prefect. După cum s-a spus și pe 30 ianuarie, când am participat la ședința Biroului Permanent General al Partidului Național Liberal, PNL își menține poziția anterioară aceea de a urma protocolul în momentul de față. Până în momentul de față există un protocol, cu aceeași seriozitate și predictibilitate care a caracterizat PNL în această guvernare. Partidul Național Liberal intenționează să urmeze acest protocol pe care toate părțile l-au semnat”, a încheiat prefectul.

Așadar, toate zvonurile, toate jocurile de culise din PSD care vizează funcția de prefect al județului Constanța, după rocada de la Guvern, rămân doar zvonuri. Așa cum și Silviu Coșa rămâne, în continuare, reprezentantul Guvernului în teritoriu, spre nemulțumirea și dezamăgirea multora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108