24.3° Constanța Vin., 30 Sept. 2022
Anul XX Nr. 6138
24.3° Constanța Vineri, 30 Septembrie 2022 Anul XX Nr. 6138

Situația alunecărilor de teren de la Eforie, tot mai gravă! Primăria nu are soluții

Replica API 8 mai 2017 223

Cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut în ultima perioadă, au făcut ca procesul de eroziune şi alunecare a falezelor din Eforie Nord şi Sud, să reînceapă şi să se accentueze. Ţinând cont de această situaţie de risc ce depăşeşte competenţă şi posibilităţile logistice şi financiare ale administraţiei publice locale, primarul oraşului Eforie, Robert Nicolae Şerban, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei, edilul a prezentat situaţia din teren, respectiv faptul că, în acest moment, sunt afectate de alunecări de teren zonele din strada Gării (pe malul Lacului Techirghiol) şi faleză din zona Cazino – Capul Turcului ambele din Eforie Sud, dar şi Zona Belona – Complex Apolonia din Eforie Nord. Alarmant este faptul că procesul de alunecare a reînceput într-o zona în care, cu câţiva ani în urmă, ABADL, a intervenit, prin lucrări de consolidare (Zona Cazino - Capul Turcului ) şi este vizibil de la zi la zi mai mut.

Primarul oraşului Eforie a subliniat faptul că zonele afectate de alunecare sunt monitorizate în permanență. Luni, 8 mai, edilul s-a deplasat personal pe stradă Gării, unde, a constatat că surparea străzii a avansat. Mai mult decât atât, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice. Totodată, Robert Nicolae Şerban, a cerut să se intensifice, mai ales după ploi, lucrările de decolmatare a rigolelor din zonele afectate şi să fie montate panouri de avertizare a pericolului.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

S-a punctat faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţă pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale. Din acest motiv, Primăria Eforie revine cu adrese oficiale către toate instituţiile abilitate prin care prezintă complexitatea şi gravitatea situaţiei din teren şi solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane şi financiare pentru demararea unor lucrări ample şi reale de consolidare a falezelor din oraşul Eforie.

De menționat este faptul că în urmă cu câteva luni, primarul orașului Eforie a tras aceleași concluzii când s-a deplasat în teren să vadă situația alunecărilor din teren.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Cu un incompetent pe scaunul de administrator al orasului .... ce solutii sa gaseasca !?
0
0
tot voi Primaria Eforie ati receptionat lucrarile anterioare.....incopetenta la care s-a ajuns in cadrul primariei este greu de imaginat...impadurirea falezei de la cazino cu arbusti pt fixarea terenului nu presupune o suma mareata de bani...iar pentru genul asta de lucru UE da fonduri moca.....dar cine dracu sa faca un dosar in primariaEforie?PRIMARE TRAGE DRACULUI CURENT IN CARTIERUL DE LA CIMITIR,ef sud
0
0
GAZU' Robert,GAZU' cand vine ?? Ai sistat lucrarile de cand ai ajuns primar dar sa le reiei pla! Soseaua de la faleza e varza surpata si plina de gauri,gropi,damburi ... de la steaua de mare pana la Aqua Park . Aia trebuie inchisa, raschetat tot ce e turnat si facuta de la zero. Nu cum ati peticito voi incompetentilor. Si ca sa nu mai zic ca iti aduci toate scursurile societatii sa te reprezinte prin oras sa iti faca campanie. Pai cu aia te prezinti in fata noastra ? DEMISIA !!! Rusineeeee ! Huuuooo
2
1
Dar primaria are primar? Primaria are consilieri? Primaria are ceva? Domnule primar va rugam in mod civilizat si onest sa va dati demisia si sa treceti din nou viceprimar! Nu sunteti in stare sa conduceti nici macar masina dvs dar orasul nostru!
1
1
O fi tras pe nas ceva! Ori e beat ori pastilat. Ne meritam soarta
1
2
de ce sa nu se bucure turistii de atractii noi la mare,spre exemplu alunecarea cu placa de beton,sau ,care ajunge primul in apa,de abia ce s-au cheltuit cateva sute de milioane,urmeaza altele,are balta peste si pentru actualii potenti
3
2
N-au ce sa faca?! Aici se vede ca suntem romani, adica o natie de tot cacatul! Altii sapa tuneluri pe sub mare si pe sub munti iar noi ne dam de ceasul mortii pentru un rahat! Acum mai sunteti mandri ca sunteti romani?
7
2
Faleza in Nord se darama si Robert da aprobari de se construieste in draci! Unu langa altul si unu peste altul! Poate se darama tot si scapam de o treaba! Sau poate baietii care au construit in nestire asteapta primaria sa le consolideze malul!
14
4
Primarul asta se duce bou, se uita si se intoarce vaca. Adunatura de incompetenti, asta e primaria eforie
13
2
Cred ca esti mare fan ovidiu ???
6
3
Credea ca primaria este numai spaga lovele si curve na ma boule ca iar ai supt-o !!
8
3

Prima pagina

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620