REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Situaţia şcolilor din judeţul Constanţa. Concluzii la şedinţa directorilor

Situaţia şcolilor din judeţul Constanţa. Concluzii la şedinţa directorilor

Replica API 11 martie 2017 | 23:36 340

La Palatul Copiilor Constanța a avut loc ședința cu directorii unităților de învățământ, vineri, 10 martie a.c. Ordinea de zi a inclus următoarele: Prezentarea Raportului privind starea învățământului constănțean în semestrul I al anului școlar 2016-2017; Precizări privind organizarea și desfășurarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și, respectiv, a examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a; Mobilitățile personalului didactic, 2017-2018.

Inspectorul școlar general, Gabriela Bucovală, a prezentat situația concursului de ocupare a posturilor de directori în școli. A explicat, de asemenea, situația celor care nu au promovat examenul. „Au fost declarați promovați 100 de directori și 29 de directori adjuncți, admiși nepromovați, din păcate, sunt 11, 8 pentru postul de director, 3 pentru adjuncți. Vorbesc aici de candidaturi și nu de persoane. Este posibil ca în urma opțiunilor, au fost declarat admise și pentru postul de director și pentru postul de director adjunct. În urma obținerii, au rămas promovați pentru director și nepromovați pentru adjunct. Respinși au fost 69 de candidaturi pentru postul de director și 17 pentru adjunct și nu s-au prezentat 6, 4 pentru postul de director și 2 pentru adjunct. Restul posturilor de conducere sunt ocupate prin detașare de Ministerul Educației până la organizarea următorului concurs, care sperăm să fie cât mai repede.

Directorii și profesorii din instituțiile de învățământ participă la mai multe concursuri. „Am desfășurat și o nouă serie a concursului pentru a avea în Corpul Național de Experți în Management Educațional, unde s-au înscris online 183 de colegi, 257 au depus și dosarul fizic, 134 de candidaturi au fost admise. Ne-am mai ocupat și de inspecțiile școlare de specialitate, pentru că gradele didactice bat la ușă. În data de 20 aprilie se organizează examenul național pentru obținerea definitivării în învățământ, în acest an”, a adăugat inspectorul școlar genal, Gabriela Bucovală.

În legătură cu proiectele educative, Inspectoratul Școlar Județean se laudă cu un număr impresionant de programe educative și de prevenție. „S-au derulat multe proiecte educative. Ne putem lăuda că avem în calendarul județean 58 de astfel de proiecte, în calendarul regional 42, în calendarul național 11, cu participare extrem de mare, atât a cadrelor didactice, cât și ale tinerilor noștri. Am derulat și programe de prevenție a violenție, consumului de droguri, a traficului de persoane”, a spus Gabriela Bucovală.

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a vor susține simularea evaluării naționale și, respectiv, a examenului de bacalaureat (conform calendarului anexat), în perioada 13 – 17 martie 2017. Rezultatele obținute la simulare vor fi afișate în data de 31 martie și nu se contestă. La nivelul județului Constanța, 5.940 de elevi sunt înscriși în clasa a VIII-a, 4.819 elevi, în clasa a XI-a și 4.832, în clasa a XII-a. Probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale se vor desfășura în 128 de centre (Evaluarea națională), în 61 de centre (Examenul de bacalaureat) și vor începe la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore pentru elevii clasei a VIII-a și de trei ore pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Evaluarea lucrărilor se realizează de către profesori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările naționale. Notele obținute la simulări se pot trece în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, iar rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragi tovarasi , va fi misto in urmatorul mileniu . Si liberali si pesedei , in spirit uniti si tovaraseste robotind , vom duce invatamantul dobrogean pe cele mai inalte culmi . De progres ! Daca speram ca totul sa fie bine , sa ne uitam la popa Teodosie Spagoveanul , ca raiul il asteapta la Poarta Alba . Iar daca ne gandim c-o sa fie dezastru , sa ne uitam la Gheorghe Adriana . Mai rau nu poate sa fie , ca ea o sa poarte si coasa ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108