REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ȘOCANT! Chirurg de la Spitalul Militar Constanța acuzat că... a UITAT DOUĂ FOARFECE într-o pacientă!

ȘOCANT! Chirurg de la Spitalul Militar Constanța acuzat că... a UITAT DOUĂ FOARFECE într-o pacientă!

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:17 16630

Dar acesta nu este singura acuzație privind comiterea unor greșeli. Potrivit acelorași surse, un caz șocant, ținut însă sub tăcere, a avut loc în 2012, când medicul ar fi uitat în cavitatea abdominală a unei paciente...două foarfeci!

Pacienta M.B., 61 de ani, se internează pe 18 octombrie 2012 la Spitalul Militar, unde a fost supusă unei colecistectomii laparoscopice. Altfel spus, o intervenție pentru extirparea vezicii biliare. Intervenția a fost realizată tot de dr. Gheorghe Ștefan. Postoperator, pacienta suferă complicații, fiind diagnosticată cu „eventrație cu subocluzie intestinală”, așa cum indică documentele medicale. Pe limba noastră, mușchii cusuți după prima operație au cedat și intestinele au început să iasă din cavitatea abdominală sub piele și s-au strangulat. Pe 13 noiembrie 2012, pacienta a fost supusă unei tomografii computerizate. Potrivit concluziilor examenului CT, pe, în corpul pacientei sunt descoperite „două corpuri străine radioopace (foarfece) cu diametrul axial de 158 mm în cavitatea abdominală: hipocondru drept și fosa iliacă dreaptă”. Altfel spus, sunt două foarfece medicale de 16 centimetri a.c.., uitate în zona ficatului și în zona apendicului.

Bolnava cu două foarfece uitate în abdomen este operată pentru a treia oară, la trei săptămâni după a doua intervenție, tot de doctorul Gheorghe Ștefan pentru „corp străin restant intraabdominal”.

Evoluția postoperatorie decurge favorabil și pe 4 decembrie 2012, pacienta pleacă din spital, iar pe biletul de externare apare întocmai derularea actelor medicale.

Pe de altă parte, colegi doctori spun că în toți acești ani, dr. Ștefan ar fi avut el însuși o problemă medicală, inclusiv o dezlipire de retină la ochiul stâng, care s-ar fi soluționat abia în septembrie anul acesta.

F.B.

Sursă: tolo.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie mi-a facut o micsorare de penis, de la 45 cm la 43,5 cm si ma simt in sfarsit un om normal.
8
5
Cred ca si eu am fost victima acestui domn in care aveam mare incredereAcum vreau sa revin pentru o consultatie si nu ma primeste
2
4
Cel mai bun medic constantean e trenul spre Bucuresti !
15
3
Il stimez pe Domnul Doctor Gheorghe Stefan la asa om asa caracter ,sa dea Dumnezeu sa treceti cu bine fata de dusmanii care va vor raul.
17
4
Bine ca nu a uitat ciocanu,,
11
5
De fapt pacienta avea o mare lipsa de...fier in organism.
3
7
in anul 2015 am fost operata de ruptura de perineu de dr. stefan sinu ma simteam bine am mers la alt medic si am aflat ca mi-a scos uterul si a aparut o eroare medicala am fost nevoita sa apelez la clinica privata ptr. repararea erori dar am suferit tare mult mai ca nu am facut depresie ,medicul care a reparat gresala a spus ca acesta nu este medic este macelar
8
6
De ce nu se spune nimic si de doctorul Ghita Constantin cate erori a facut de cand este in spitalul militar? Si cata spaga ia
18
9
Pai tu ai dat spaga si normal ca te a rezolvat
9
6
eu am fost operat de 2 ori de medicul George stefan in 2008, respectiv 2010 dar ma simt foarte bine. toata stima pentru domnia sa.
12
4
2012- plic 2018-plic. Marirea de salarii nu desfiinteaza spaga. Malpraxisul trebuie pedepsit. Daca stii ca ai probleme oculare iei plicul si mai si operezi gresit mutiland pacientul. Oare de ce sa faci asa ceva ? Cu spaga cand rezolvam?
22
5
Ce stiti voi , mai vine cate un zgarcit din ala care se face ca nu are bani da la femei tigari si pacanele sau de altele are destui. Normal ca il ardem la operatie daca e nesimtit mai uitam ceva mai coasem superficial mai punem pensa inmuiata in puroi si altele sau voi credeati ca asa merge treaba fara scadere
8
5
Injurati medicii pana ramaneti fara ei. Veti fi operati de mama Omida atunci, fara spagi si fara dureri. Doar incantatii.
13
14
De ce nu se vorbeste si de spaqile care se iau la majoritatea angajarilor de catre cel de la resurse umane -col Ilie Marius? DNA , Parchet Militar?
15
6
Daca la 100 de operatii doua sunt gresite este admisibil,nimeni nu e perfect,medicii nu sunt Dumnezeu de aceea semnezi inainte ca-ti asumi !
17
12
Nu, este dusmanie, cum comenteaza unii pentru ca e un fapt consumat, doctorul chiar a uitat saracii femei 2 foarfece, vizualizate la radiografie. El a comis o eroare medicala, femeii i-a perforat artera uterina, si-a dat seama de ce greseala a comis, s-a speriat probabil si nu a mai reactionat corespunzator desi pentru un medic cu experienta dansului nu este o scuza, a pus in pericol viata femeii din lipsa de concentrare, atentie si problemele medicale pe care le are,.... Scrie in alte ziare ca are probleme oculare.
11
11
si ong-ul salvati copiii l-au faultat pe dr burlui si l-au scos din sistem pentru ca facea operatii loco si nu in beneficiul ongului,niciodata banii trimisi prin sms nu ajung acolo unde vor donatorii ci sustin bunastarea patronilor din anglia,in acest caz sau de oriunde,oricum ar fi asistenta sefa din sala de operatii numara obiectele aflate in campul operator atat inainte cat si dupa,o pensa lipsa ,sa zicem dar doua imposibil
14
3
Eu am fost operat de domnul doctor Stefan si jur ca am fost tratat foarte bine. Cred ca dusmania a ajuns si la SMC...mare pacat.Domnul director Dr Trana cred ca stie adevarul despre el si nu se va lasa pacalit.Va multumesc pentru tot domnule doctor STEFAN GEORGE
23
11
Laparoscopic nu inseamna fara taietura? Doar niste gaurele pe unde intra laparoscopul. In acest caz, de unde foarfeci? De la a doua operatie, cu scop de rezolvare a eventratiei? Ca nu se intelege deloc din ce scrieti voi aici, mai mult informatiile parca se bat cap in cap.
24
1
SPAGAGIU NENOROCIT!!!
11
21
1 dorel - Tu dorel
13
2
de ce din 2012 vorbiti acum?
16
5
Pai sa plateasca fierul din ea sa nu se considere furt
9
1
Care e pluralul de la foarfeca??jurnalisti facuti la apelul facultatilor de selectare de dosare! Gramatichia nu mai este ce a fost.
21
1
Idioti se gandesc la pacientele amante bune de pulap
8
10
nu cred asa ceva .
16
4
Mare pacat. Stefan era om serios.
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108