REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şocant! Mesajul de după gratii, transmis de primarul Matei!

Şocant! Mesajul de după gratii, transmis de primarul Matei!

Replica API 27 decembrie 2012 | 00:00 162

Aflat în arest preventiv, primarul Năvodariului, Nicolae Matei, a transmis următorul mesaj:

"Cu ocazia sărbătorilor de iarnă , a Crăciunului şi a Anului Nou nu pot să nu vă transmit din tot sufletul meu cele mai curate urări de bine, de sănătate şi cele de trebuinţă . Chiar dacă sunt după gratii, încarcerat de o bună bucată de timp, gândul meu bun, zi şi noapte, este la oraşul nostru şi la fiecare dintre dumneavoastră şi la ce trebuie făcut în Năvodari . De pe 13 noiembrie, eu şi familia mea trăim o adevărată tragedie . Pentru o presupusă faptă de dare de mită către fostul şef al poliţiei Constanţa, am fost ridicat de pe stradă ca ultimul tâlhar, programat pentru un anumit complet de judecată şi arestat preventiv până în momentul de faţă fiind considerat pericol public la fel ca cei ce sunt cercetati pentru omor şi fapte de violenţă. La mine, prezumţia de nevinovăţie nu e valabilă. Am fost ţinut în aceeaşi boxă şi legat de mâini cu acel criminal care a violat şi a omorât o prostituată în pădurea Floreasca dându-i cu ciocanul în cap. Când m-au adus de la Bucureşti la Constanţa, încătuşat, jumătate din drum, am mers cu turela deschisă, deşi afară ningea şi era ger groaznic.

Plimbat dintr-un arest în altul, am trecut prin situaţii inimaginabile, în celule la subsol, unde nu se închidea geamul, fiind nevoit să-mi pun propriul prosop să nu intre zăpadă în patul de fier şi fără lenjerie, având doar lucrurile cu care m-au luat de pe stradă, familiei fiindu-i permis să-mi aducă ceva abia după trei zile. În celulă, şobolanii altoiţi din canalizare, prin wc-ul turcesc intrau să caute mâncare iar de muşcăturile ploşniţelor nu poţi scăpa noaptea în somn.

Deşi fiind sub tratament pentru pancreas, am fost anchetat şi până la ora trei în noapte de la zece dimineaţa. Că, de, dosarul meu trebuia să ajungă musai într-o anumită zi la Constanţa şi la un anumit judecător care aproape că m-a şi condamnat, antepronunţându-se, prin încheierile făcute chiar înainte de primul termen de judecată care este 23 ianuarie 2013. Se urmăreşte judecarea mea în stare de arest preventiv, condamnarea mea într-un termen scurt şi deja grupul de interese care vrea musai să pună mâna pe oraşul Năvodari îşi are oamenii pregătiţi. Complicii, în public îmi plâng situaţia iar în realitate îmi cântă prohodul şi pregătesc înlocuitori slugarnici.

Vor să construiască centrul de deşeuri industriale periculoase, vor să mute graniţa dintre Năvodari şi Mamaia, să acapareze o bună parte de litoral, vor ei tabăra de copii, vor ca la marginea oraşului spre Sibioara să ia terenul oraşului pentru o mare carieră de piatră care să distrugă străzile şi să crape casele în drumul camioanelor gigant spre port.Vor portul Midia şi Năvodariul să rămână cu trei la sută din acţiuni, vor să controleze toate proiectele europene în valoare de peste 50 de milioane de euro, la care eu şi echipa mea am muncit 4 ani. Şi mă refer aici la cantina socială, la centrul de afaceri, la drumul pe patru benzi între Năvodari şi Mamaia, la centrul de agrement, Aqualand, la drumul pe patru benzi între Năvodari şi Ovidiu, la promenada de pe malul mării, la ecologizarea lacului Taşaul şi un nou parc în Năvodari.

Şi nu se opresc aici . Îmi atacă familia şi apropiaţii şi mi-au pus sechestru pe absolut toate bunurile personale şi ale celor două firme ale mele. Mi-au ridicat maşina din faţa copiilor care plângeau îngroziţi. Din luna mai sunt ţinut permanent, eu şi toţi apropiaţii în controale şi ni se construiesc dosare penale. Închis după gratii, mă lupt cu balaurul cu şapte capete care mă atacă din toate părţile să mă elimine.

Viaţa mea şi a familiei mele este în pericol iar ameninţările lor încă din anul 2010 sunt puse în practică, pentru că refuz să dau oraşul Năvodari, deranjez mult că susţin postul de televiziune Litoral Tv şi postul de radio CFM şi am rezultate bune politice şi administrative. Dreptul meu şi al vostru la opinie nu ni-l poate lua nimeni, nici chiar cei doi judecători CSM Cristi Vasilică Dănileţ şi Alina Ghica care au influenţat instanţa de judecată ieşind în mass media împotriva mea şi trimiţând controlul judiciar la judecătorii care făcând opinie separată vedeau normală cercetarea mea în stare de libertate.

Năvodăreni, să nu lăsăm oraşul nostru pe mâna străinilor. Aduceti-vă aminte cum era Năvodariul acum 4 ani, cenuşiu şi trist. Fac apel la parlamentarii României, la comisia de abuzuri şi comisia juridică să se sesizeze faţă de ceea ce mi se întâmplă şi să cerceteze starea mea de arest preventiv care trebuie să fie o situaţie de excepţie şi să definească strict pericolul public în codul penal. Am răsfoit noul cod penal şi dacă va fi adoptat în forma propusă oricine poate fi incriminat, bănuielile pot fi considerate probe. România va deveni stat poliţienesc, sistemul judiciar va deveni organ de represiune şi orice regim, foarte uşor poate aluneca spre dicatură . Locul meu nu este printre criminali, tâlhari şi infractori şi mă voi lupta până la sfârşitul vieţii să scot adevărul la suprafaţă şi să demontez înscenarea ce mi s-a făcut. Dumnezeu este pentru toţi şi pentru fiecare şi doar judecata Sa contează. Judecata voastră pentru mine a fost la alegerile locale când m-aţi ales primar cu 14.456 de voturi . Iar pentru asta, şi mort, spiritul şi sufletul meu vor veghea peste Năvodari şi oamenii săi.

Vă mulţumesc din suflet la toţi. La mulţi ani, năvodărenii mei ! Fie ca naşterea Domnului nostru, Iisus Hristos şi Anul Nou să vă aducă sănătate, linişte sufletească şi cele de trebuinţă şi să vă ferească de rele. Nicolae Matei, primarul tău de suflet."

Mesajul a fost direcţionat către presă de apropiaţii primarului. Nicolae Matei se află în arest şi totodată a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108