REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SONDAJ: PSD e pe PRIMUL loc, Pro România a ajuns la 2%

SONDAJ: PSD e pe PRIMUL loc, Pro România a ajuns la 2%

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:32 3776

Sociopol a terminat un sondaj de opinie privind procentele de pe scena politică românească. ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid ați vota?” a fost întrebarea adresată, iar cei mai mulți au răspuns PSD.Se observă o creștere de două procente față de alegerile parlamentare din 2020 (29%, în decembrie). PNL se află pe locul 2, urmat de USR-PLUS.Pro România a ajuns la 2%. Cifrele înregistrate de partide sunt surprinzătoare, pentru că ele răstoarnă regula din anii precedenți. Aceasta spunea că după alegeri câștigătorul crește, își consolidează victoria. Cifrele, așa cum sunt ele în sondajul institutului condus de Mirel Palada, contrazic această cutumă. Poate și pentru că ultimele alegeri au avut doi câștigători. Unul la procente și unul care a coagulat Guvernul, scrie evz.ro.

Un singur partid parlamentar pierde alegători

PSD este pe primul loc în sondajul Sociopol, cu 31%. Se observă o creștere de două procente față de alegerile parlamentare din 2020 (29%, în decembrie), dar, ca și atunci, obținerea locului fruntaș nu e materializată politic. Practic, PSD pare să fi „recuperat” procentele de la 29 la 31 de la defunctul Pro România. Care coboară și mai mult. Partidul lui Victor Ponta a avut aproape 5% la alegeri, iar acum are 2%.

PNL, în scădere

PNL, care după alegeri ar fi trebuit să fie perceput public drept partid câștigător, pentru că a primit conducerea Guvernului, înregistrează o scădere, de la 25%, în decembrie, la 23%, potrivit sondajului. De altfel este singurul partid parlamentar care înregistrează o scădere.

Cum stau celelalte partide în sondaj

De aici – și din următoarea constatare, legată de USR-PLUS – pare să vină și valul de critici din interiorul partidului Liberal, scădere, în detrimentul partenerilor de guvernare.

USR-PLUS are în sondaj 20%, față de 15%, la alegerile de anul trecut. Cu o creștere de cinci procente, alianța Dan Barna – Dacian Cioloș înregistrează cel mai mare salt după venirea la guvernare.

Pe locul al patrulea se menține AUR, dar saltul acestei alianțe este de patru procente, de la 9%, în decembrie, la 13%, în sondaj. Saltul apare în ciuda campaniei de presă care s-a iscat după ce s-a aflat că acest partid va intra în Parlament și în ciuda politicii de izolare dusă de celelalte formațiuni politice parlamentare.

În fine, până și UDMR înregistrează o creștere, de la 5,8%, scorul de la alegeri, la 7%, potrivit sondajului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votam AUR , nu votam talharii.
0
0
Astia sunt bugetari ca freaca menta toata ziua.Le place cu Psd
0
1
toti bugetari sa ti dea la MWE bowle
5
2
4 ani stati flexati,aveti ce-ati votat ,atunci mai vedeti voi ce faceti!Fata la productie,tara e saraca,noaptea dormiti?Mai puteti lua un job!
3
1
BAH TERMINATI CU TAMPENIILE, E SONDAJ FACUT DE UN PENAL CARE SE NUMESTE MIREL...POTI SA TE STERGI LA KUR CU EL
4
4
dobitocule, baga la cap ca patronul tau iti da de lucru tot din afacerile pe care le are cu statul doar ca esti atat de prost sa nu vezi ca gosul banilor intra in buzunarul lui iar tu te alegi cu minimul pe economie un gratar si un pet de bere dar si cu latratul de dupa gard!!!
6
4
puturosii,asistatiitrintorii bugetaricrecatorii de menta si taietorii de frunze la ciini care iau salarii si drepturi nemeritate,pe incompetenta si lene,intotdeauna vor fi pesedisti.Ma mira cum celalti fraieri care le platesc voucherele,salariile,lenea,mai au printre ei ydioti pesedisti!
4
11
nu este greu de observat la cati prosti are tara asta. si mai vreti sa-i si vaccinati contra covid.
9
0
vine inapoi psd daca nu mariti pensiile cu 40%, nu va mai voteaza nimeni
7
14
desfintati -n plm jegul de udmr
6
3
in 4 ani multi din cei care va voteaz a vor fi morti.multi din cei care vor vota vor trai mai bine si nu vor mai vota cu voi. multi din politicienii psd vor fi oamenii serviciilor care nu vor intoarcere la epoca dragnea sau bombonel. Deci multe muie cu cacat psdei peste 4 ani.
11
11
Carcotasii sa se mai gandeasca , sondajul este publicat intr-o gazeta pro-PNL
8
9
Peste 4 ani Constanta va avea din nou Primar psd , si cam toata Tara la fel , oamenii au inceput sa inteleaga niste lucruri , vorba proverbului....rau cu rau , dar mai rau fara rau !
15
19
coruptiaucide
7
9
Ce tampiti sunt PSD-isti tot cu manevre comuniste de ale lor,sondaj facut de lider PSD ca sa prostesca lumea au ramas tot in anii1950-1960,partid de bolsevici
20
13
Pentru florea si ala cu 100 de cv ptr un loc de munca..mai oameni buni,in constanta nu este nevoie de directori,este nevoie de oameni care muncesc..femeia sa se faca croitoreasa si cel cu cv-urile sa se duca in port la barje.sigur fac bani dar e de munca..eu de exp.am facultate,desi nu intereseaza pe nimeni,m-am reprofilat zugrav,vopsitor,electrician,asta de pe vremea psd cand mi-am pierdut jobul si pot sa zic ca este bine.in fine cand vezi cate masini sunt pe strazi si cati oameni prin mag.ar trebui sa va fie rusine ca nu gasiti de munca numai saracie nu este in orasul asta ,dar toti se plang
6
4
Pentru cei care ati votat. V-ati dus la vot BOI si v-ati intors VACI !! Cat de prost poti sa fii sa te duci sa votezi pe unul mai prost ca tine, dar hotz.
5
6
Nu sunt jeg pesedit pensionar, sunt o mama care comenteaza si nu gaseste nici de munca. Si da votasem PNL ul
13
9
desi nea florea nu mai e printre membrii pesede totusi jegurile pesediste pensionare comenteaza la greu
11
11
nu place nimenui pesedeu. asta e clar. lumea voteaza pesede ca le e frica de pnl, ca vor face mai rau. si asa e. chair fac mai rau. au evaluat oamenii din administratie? care e competent care necompetent? Nu. toata lumea afara. toata lumea salariu taiat. nu ne intereseaza. sa vina ai nostrii. la ce face pnl dupa cateva luni doar... in 2024... or sa piarda chiar si presedintele... lumea a votat cu ei pentru mai bine, nu pentru mai rau. vin o aroganta mai mare decat a pesedeului. n-au stiut niciodata ca poate daca ar fi mai cerebrali ar avea mai mult de castigat pe termen lung. sa fie sanatosi.
13
6
Alocatia la copii e 185 lei, de cand e PNL-ul creste cu cate un leu sau cum?! Ca pt copii nu au bani! Dar pt salariile lor nesimtite de parlamentari si bugetari au mereu bani! Pe pensionari ii trimit din nou la munca! Pai unde sa ma mai munceasca un pensionar in zilele astea? M-am dus eu zilele trecute sa caut job, peste 100 si ceva de CV-uri pt un post!!! Asta e Romania PNL-lui, partid pe care l-am votat. Nu zic ca PSD era mai breaz, dar si cu astia...
15
5
Sondaj inutil. Pa!
19
4
Ha! Sondajul lui mirel palada, penalul, puscariasul ?! Cine e Sociopol ??!! Pe faras....daa.....
19
7
Ati uitat cat umflati pnl ul in Decembrie....si ce pupaturi...akm v-ati sucit
10
8
Creste usr in sondajele de 2 lei
8
7
A auzit cineva de ei?
13
4
Usr plus a scazut la 12% pnl e la 22% iar aur e la 13%. Si n au trecut decat cateva zile de la alegeri. In vara o avem anticipate. Usr plus o sa faca aproape 4%. O sa scuipam pe mormantul lor politic.
14
25
De ce mu spuneti pe ce esantion de persoane a fost facut? E un sondaj facut pe 1000 de persoane si gata castiga psd
18
10
Hai sictir de-aici
13
9
Ce repede uita romanu. Le place sodomia psd romanilor.
29
19
Pt boul de mai jos...decat sacvotam cu scursurile neomarxiste vandute strainataii....mai bine asa
22
25
Daca sondajul e real nu putem spune decat ca nu vrem sa evoluam ca natie ori suntem realmente prea prosti. Tipam de 30 de ani ca nu ne e bine si votam aceleasi scursuri comuniste.
32
25

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108