REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spaţiile logistice se vor dezvolta spre interiorul oraşelor, cu hosteluri pentru angajaţi

Spaţiile logistice se vor dezvolta spre interiorul oraşelor, cu hosteluri pentru angajaţi

Replica API 9 iulie 2018 | 00:00 211

Soluţiile pentru rezolvarea problemelor privind forţa de muncă:

Soluţiile pentru rezolvarea problemelor privind forţa de muncă:

Orientarea spre spaţii logistice situate în interiorul oraşelor, construirea de hosteluri pentru angajaţi şi consolidarea poziţiei marilor dezvoltatori care deja sunt activi în piaţă sunt principalele tendinţe remarcate într-un studiu al agenţiei de brokeraj Dunwell.

Potrivit studiului, creşterea segmentului industrial-logistic din imobiliare îşi va păstra tendinţa din 2017, atât pe termen scurt, cât şi mediu. „Creşterea consumului anul trecut cu 8,4% şi o valoare a tranzacţiilor din acest sector în 2017, estimată la 240 de milioane de euro, sunt premisele unui al doilea an record în dezvoltări de spaţii logistice şi industriale, cu peste 500.000 de metri pătraţi estimaţi a fi livraţi până la finalul anului”, arată autorii studiului.

O altă concluzie a analizei este că mai mulţi retaileri au început să-şi dezvolte propriile spaţii logistice. De asemenea, sunt mai mulţi operatori din industria alimentară, retail sau comerţ electronic care fie au deja proiecte în construcţie, fie explorează această opţiune. „Cred că vom vedea un început de orientare spre spaţii logistice dezvoltate în interiorul oraşelor, depozite mai mici, mai aproape de oraş sau chiar în oraş”, a declarat Daniel Cautiş, Managing Partner al Dunwell.

Autorii studiului mai arată că, pentru rezolvarea problemelor cu forţa de muncă, dezvoltatorii ar putea construi hosteluri dedicate angajaţilor din împrejurimile oraşelor. „Este posibil să vedem şi soluţii de hosteluri construite de dezvoltatorii de parcuri industriale, astfel încât forţa de muncă să nu mai fie o problemă atât de mare. Hostelurile vor fi construite în parcurile mari din afara oraşelor, acolo unde forţa de muncă este adusă din împrejurimi. Estimăm că aceste hosteluri vor fi construite mai întâi în Bucureşti, iar următorul oraş ar putea fi Timişoara, dat fiind că aici orice hostel situat în limitele exterioare are foarte mulţi clienţi din rândul angajaţilor în parcurile logistice”, a mai spus oficialul Dunwell.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108