REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Stelian Duţu: "Nu mă interesează politica, pentru că nu mă mai atrage deloc"

Stelian Duţu: "Nu mă interesează politica, pentru că nu mă mai atrage deloc"

Replica API 5 decembrie 2013 | 00:00 1057

Fără fostul pedist- penelist- purist- pedist- penelist, nici scandalurile nu mai au farmec

Fără fostul pedist- penelist- purist- pedist- penelist, nici scandalurile nu mai au farmec

În timp ce diverse personalităţi publice locale dau din coate pentru a impresiona din nou pe scena politică, altele nici nu vor să mai audă de noi reprize de circoteci politice. Este şi cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi deputat PD Stelian Duţu, care se arată mult mai fericit în noua postură de "mort din punct de vedere politic", decât în faţa blitz-urilor şi a campaniilor electorale care i-au adus, odinioară, faima. Duţu rămâne ferm pe poziţie şi, contactat de "Replica", a declarat: "Sunt retras din spaţiul public de mai mulţi ani. Nu mă mai interesează politica. Nu mă mai interesează nimic în acest sens, nu am ce să comentez, pentru că nu mă mai atrage deloc", susţine Duţu, pe un vizibil ton de om împlinit. Stelian Duţu a reprezentat o imagine aparte a politicii constănţene şi nu numai.

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (1992 - 1996) şi preşedinte al aceleiaşi instituţii (1996 - 2004), deputat (2004- 2008), fost membru, în ordine, al PD- PNL- PUR- PD- PNL, Duţu a dus bătălii grele cu rivalii (războaiele sale cu Nicuşor Constantinescu erau cumplite), dar şi cu colegii. S-a ales cu renumele naţional de "maidanez politic", după cum l-a catalogat Traian Băsescu în epoca PD, partid din care a plecat certat cu absolut toată lumea, după o serie de scandaluri pe lângă care mai recentele sau actualele şicane sunt joacă de copii. În 2007, în calitate de preşedinte al PD Constanţa, Duţu a fost acuzat de o fraudă de peste 3,3 milioane de euro pentru că, în perioada 1998 - 2004, când ocupa funcţia de preşedinte CJC, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu legate de co-finanţarea aferentă unui împrumut de 17.041.000 de dolari, acordat de către Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Achitările au curs pe bandă rulantă în 2010, dosarul fiind considerat un eşec de proporţii al DNA. În 2008, Duţu s-a făcut remarcat printr-o ceartă de proporţii cu fostul premier, Emil Boc, susţinând la un post naţional de televiziune: "Boc, împreună cu Gheorghe Flutur şi Adrian Videanu în birou, mi-a spus: dă-ţi demisia din partid, Stelică! Boc a declarat că nu îl interesează rezultatul de la CJC şi că Onaca este singurul care se poate bate cu Radu Mazăre. Probabil după această emisiune voi fi dat afară din partid". Au urmat scandaluri cu Vasile Blaga, cu facţiunile din PD Constanţa care urmăreau să preia şefia organizaţiei, în general, cam cu tot ce mişca. A părăsit PD şi fost resuscitat în cooptat direct în structurile de conducere ale PNL Constanţa, cu rolul de a manageria personal activitatea filialei Mangalia. A fost, practic, cel care a realizat alianţa PNL- PSD care l-a făcut pe Mihai Claudiu Tusac primar al Mangaliei, în 2008. În 2001, s-a retras definitiv din politică şi, de atunci, refuză cu îndârjire să mai scoată vreun cuvânt legat de acest domeniu, rămânând să se implice exclusiv în afacerile imobiliare şi comerciale, familia milionarului Lucian Lazia fiind principalul său asociat.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108