REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

STREET FOOD. Evenimentele culinare ale verii la Constanţa

STREET FOOD. Evenimentele culinare ale verii la Constanţa

Replica API 30 aprilie 2018 | 00:00 463

Conceptul de street food a devenit unul din ce în ce mai des întâlnit la români. Dacă în urmă cu câțiva ani, street food putea fi ușor confundat cu mâncare grasă, de proastă calitate, iată că propagarea culturii de mâncare stradală a ajuns la nivelul pentru care a apărut. Constănțenii pot spune că de un an de zile au început să fie „asaltați” de carurile cu mâncare, prezente din ce în ce mai des nu doar la festivalurile dedicate.

Dacă în cursul săptămânii va avea loc Street Food Festival în Piața Ovidiu, reprezentanții restaurantelor ambulante au început să acapareze și alte evenimente. Un bun exemplu este Festivalul Berii Constanța, unde nu micul rumenit pe grătar a fost în centrul atenției, ci burgerii proaspăt pregătiți de bucătari iscusiți.

De asemenea, în Vama Veche, rulotele de mâncare sunt din ce în ce mai căutate, atât la festivaluri precum Sunset Festival care a avut loc în weekendul acesta, unde mii de tineri au ascultat muzica în vogă la ora acutală în România, cât și pe stradă, aleator, printre turiștii înfometați. Prețurile sunt asemănătoare cu cele de restaurant, dar oferă o alternativă de mâncare proaspătă, preparată rapid, în fața clientului.

Nu mai durează mult și o să urmeze și prezentarea spectaculoasă, prin care bucătarii își vor atrage clienții prin diverse momente artistice în bucătărie – de la scheme de pregătit alimente la un întreg show pentru constănțeni.

Iar cum rețelele de socializare sunt o cale numai bună de propagat mesaje puternice, iată că proprietarii restaurantului Bucătaru Saș a postat pe pagina de Facebook legat de Festivalul Berii de la Constanța, unde erau nerăbdători să înceapă noul sezon de pregătit mâncăruri pe litoral.

„După 600 km și două zile de pregătiri suntem gata de noul sezon de Street Food. Primul nostru eveniment departe de casă este la Festivalul Berii Constanta. Profităm de această ocazie pentru a ne pune la punct toate detaliile și procedurile, astfel încât să putem servi burgeri delicioși, loaded fries excelenți și cârnați cu adevărat buni.

De anul acesta o să fim prezenți la numeroase evenimente prin țară cu cele 3 rulote ale noastre:

1. BurgerAlert - cu un meniu de burgeri delicioși: FreshAlert, RedAlert, SmokeAlert, BigAlert

2. Das Grillmobil - meniul de carnati din 100% carne produși de noi: Bavarezul XXL, Rotwurst, Super Dog

3. Frittenmobil - cartofi prăjiți altfel decât ii știți: Golden Garlic, Tex Mex, Greek, Hot Nacho, Pulled Pork”, conform celor de la Bătrânu Sas.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fraierii platesc chirii toata iarna, si vin nomazii astia si le iau clientii excat cind ar trebui sa faca un ban.
6
3
In atentia OPC, mergeti la ofciul postal 9 ca angajatii in frunte cu directoarea sunt mai presus ca statul, cheltuiesc pensiile la oameni si le dau cu intarziere cand vor ei.
3
0
Vaibde poola voastra. Mancati toate kkturile bagate pe gat de retelele de manipulare !
5
5
si zi asa, ma cherie, CARURILE cu mancare, huh? pluralul este CARE, bre.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108