Studiu: Alimentul care reduce riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor
Studiu: Alimentul care reduce riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPeste 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu 19% riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, dar şi respiratorii, notează Mediafax, citat de stiripesurse.ro.
Un studiu derulat de către oamenii de ştiinţă de la Harvard arată că oamenii are consumă cantităţi ridicate de ulei de măsline au un risc scăzut de deces prematur, ce poate apărea pe fondul unor afecţiuni precum boli cardiovasculare, cancer, boli neurodegenerative.
Este prima cercetare pe termen lung ce analizează consumul de ulei de măsline şi rata de mortalitate în rândul populaţiei americane.
Un rezultat concret al specialiştilor este acela că uleiul de măsline ajută, în mod direct, la scăderea bolilor cardiovasculare.
„Rezultatele arată că e importantă reducerea grăsimilor animale şi folosirea uleiurilor vegetale, pentru a preveni bolile cronice şi decesul prematur”, spune Marta Guasch-Ferré, cercetătoare.
Pentru studiul de faţă, experţii au folosit date strânse între 1990 şi 2018 de la 60.582 de femei şi 31.801 bărbaţi.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News