REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Studiu: Alimentul care reduce riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor

Studiu: Alimentul care reduce riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor

Replica API 17 ianuarie 2022 | 00:00 571

Peste 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu 19% riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, dar şi respiratorii, notează Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Un studiu derulat de către oamenii de ştiinţă de la Harvard arată că oamenii are consumă cantităţi ridicate de ulei de măsline au un risc scăzut de deces prematur, ce poate apărea pe fondul unor afecţiuni precum boli cardiovasculare, cancer, boli neurodegenerative.

Este prima cercetare pe termen lung ce analizează consumul de ulei de măsline şi rata de mortalitate în rândul populaţiei americane.

Un rezultat concret al specialiştilor este acela că uleiul de măsline ajută, în mod direct, la scăderea bolilor cardiovasculare.

„Rezultatele arată că e importantă reducerea grăsimilor animale şi folosirea uleiurilor vegetale, pentru a preveni bolile cronice şi decesul prematur”, spune Marta Guasch-Ferré, cercetătoare.

Pentru studiul de faţă, experţii au folosit date strânse între 1990 şi 2018 de la 60.582 de femei şi 31.801 bărbaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108