REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sulfina Barbu: PNL va depune moțiune de cenzură după 1 februarie 2015

Sulfina Barbu: PNL va depune moțiune de cenzură după 1 februarie 2015

Replica API 26 noiembrie 2014 | 22:04 163

Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015, a anunțat marți vicepreședintele noului PNL Sulfina Barbu, anunță agerpres.ro.

"Îmi doresc ca Partidul Național Liberal să ajungă la guvernare într-un mod constituțional, democratic și transparent. Mă refer aici la cele două modalități de a prelua guvernarea: moțiune de cenzură și este știut faptul că în această sesiune parlamentară nu mai avem dreptul să depunem o moțiune de cenzură, abia în sesiunea parlamentară de anul viitor, după 1 februarie 2015 vom avea posibilitatea să depunem moțiune de cenzură.

Dacă se creionează o altă majoritate parlamentară la această moțiune de cenzură viitoare, sigur că atunci putem să discutăm de o propunere de Guvern, condus de Partidul Național Liberal. Deocamdată, avem o majoritate în Parlament care susține Guvernul condus de domnul Victor Ponta și nu ne dorim negocieri în spatele ușilor închise pentru creionarea altor majorități", a declarat Sulfina Barbu la RFI.

Ea a mai afirmat și că nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate în 2015, însă a subliniat că această temă va fi discutată la momentul oportun.

"2016 fiind anul alegerilor este anul în care noi sperăm că vom convinge electoratul din România să ne acorde încredere, să ne acorde un vot majoritar, care să ne permită formarea Guvernului. Cred că este important că Partidul Național Liberal are maturitatea de a privi lucrurile prin prisma Constituției și a alegerilor din România așa cum sunt ele programate. Nimeni nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate în anul 2015, dar asta este o altă temă, care poate fi discutată la momentul oportun", a arătat vicepreședintele PNL.

Sulfina Barbu a precizat că Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură anul viitor.

"În general, Opoziția este cea care vine și folosește toate mijloacele constituționale de a face opoziție. Fiind un mijloc constituțional de a face opoziție, aș spune de pe acum, da, Partidul Național Liberal va depune o moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară de după 1 februarie 2015. Tema, momentul vor fi alese de către partid, în funcție de gravitatea guvernării domnului Ponta și a Guvernului condus de domnia sa. Dar cu siguranță, acest instrument va fi folosit", a arătat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108