REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sute de vaci care trebuiau să ajungă în Israel, oprite în Portul Midia Năvodari

Sute de vaci care trebuiau să ajungă în Israel, oprite în Portul Midia Năvodari

Replica API 14 aprilie 2017 | 08:21 371

Control

Control

sursa foto bzb.ro

Redeschiderea exportului de ovine şi bovine în Israel, începând cu data de 28 martie, s-a realizat ca urmare a măsurilor ferme întreprinse de ANSVSA, cu scopul de a remedia neconformităţile semnalate de autorităţile israeliene şi de a garanta respectarea şi menţinerea cerinţelor şi standardelor solicitate de importatori. Planul de măsuri include controale inopinate şi acţiuni imediate în cazul sesizării unor nereguli în desfăşurarea exportului de ovine şi bovine în Israel.

O acţiune în acest sens a avut loc în data de 9 aprilie şi a fost declanşată de abaterile constatate de inspectorii sanitari veterinari în portul Midia-Năvodari, la un lot de 600 de bovine care urma să fie exportat către Israel. În consecinţă, lotul respectiv de animale a fost returnat către exploataţia de origine din judeţul Bihor. Conducerea Autorităţii a dispus directorului general al Direcţiei Generale de Control Oficial deplasarea în judeţul Bihor, la exploataţia de bovine autorizată pentru export pentru a realiza o anchetă privind cauzele care au condus la returnarea celor 600 de bovine.

În urma verificărilor întreprinse s-au constatat următoarele neconformităţi: o parte dintre animale aveau vârsta mai mare decât cea stabilită ca şi cerinţă (12 luni), pentru o parte dintre animalele cărora li se adminstraseră antibiotice şi substanţe antiparazitare (cerinţă a părţii israeliene) nu a fost respectat timpul de aşteptare de 7 zile. Ca urmare a abaterilor constatate, s-a aplicat o amendă contravenţională de 40.000 de lei și s-a suspendat activitatea de export a exploatației respective. De asemenea, la DSVSA Bihor are loc o anchetă cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile medicii veterinari implicaţi în derularea acestui export.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uitati-va si la ABDUL FIRMA MAHMUT LA FEL FAC SI EI EI DAU SPAGA NIMENI NU CARAIE ORICUM VIN CONTROALE DE LA BUCURESTI
0
0
nu a luat Boi spaga.
2
0
nu s-a dqat spaga de rigoare..
1
0
cum sa faceti asa ceva cu animalele,voi ati putea sa mergeti atatea zile fara hrana si apa,le chinuiti,barbarilor fara mila
6
0
ma cretinilor ma, dupa ce ca le omorati de ce dracu le chinuiti sa fir transportate fara apa mancare batute infricosate? daca tot mancati cadavre, omorati le fara durere cu un glont in cap si exportati carnea ma barbarilor
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108