REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tânărul care a ÎNGROZIT Constanţa fusese exmatriculat de la facultate şi se droga!

Tânărul care a ÎNGROZIT Constanţa fusese exmatriculat de la facultate şi se droga!

Replica API 29 septembrie 2015 | 00:00 504

A înjunghiat un taximetrist şi apoi s-a sinucis

A înjunghiat un taximetrist şi apoi s-a sinucis

Mihai Cosmin Jitar

Tânărul care a îngrozit Constanţa după ce a înjunghiat un taximetrist în gât şi apoi s-a sinucis într-un local din Constanţa fusese exmatriculat de la Universitatea Ovidius, unde era declarat admis în anul 2011. În plus, potrivit informaţiilor noastre, acesta locuia în zona Abator şi se certa frecvent cu părinţii întrucât o luase pe calea drogurilor. Rezultatul necropsiei va indica dacă Mihai Cosmin Jitar se afla sub influenţa stupefiantelor şi în momentul în care a ales să-şi pună capăt zilelor. Totodată, pe profilul său de Facebook, Mihai, care urma să împlinească 24 de ani pe 11 noiembrie anul curent, susţine că lucra la clubul Le Gaga. Pe 24 septembrie, acesta a postat că se simţea incomplet.

Mihai Cosmin Jitar, în vârstă de 23 de ani, fusese declarat admis la Universitatea Ovidius, la Facultatea de Matematică şi Informatică, în anul 2011. Însă, potrivit cadrelor didactice, se pare că nu prea a frecventat cursurile. „A fost exmatriculat încă din 2011. Nu a venit la cursuri mai deloc”, au declarat, pentru „Replica”, cadrele didactice. Menţionăm că tânărul a absolvit Grupul Şcolar C. A. Rosetti, dar examenul de bacalaureat nu l-a promovat din prima încercare. Mai exact, în anul 2010 acesta a picat examenul maturităţii din pricina fizicii, la care a obţinut nota 2,1. În 2011 a avut mai mult noroc, promovând cu media 6,73.

Ulterior s-a înscris la Universitatea Ovidius, pe profilul la care se pricepea, şi anume Mate-Info. Precizăm că la Bac, şi în 2010 şi în 2011, la matematică a obţinut note peste 8. Numai că tânărul ar fi intrat într-un anturaj vicios, motiv pentru care nu s-a dus la Facultate, fiind exmatriculat. Acesta locuia pe strada Stânjeneilor din zona Abator şi se pare că o luase pe calea drogurilor, după cum au afirmat persoane din anturajul său. Totodată, nici cu părinţii nu se înţelegea prea bine, certându-se frecvent. În dimineaţa de duminică acuza dureri de cap şi ar fi spus familiei că merge la medic.

Mihai era foarte deprimat, susţin cunoştinţele, întrucât voia să se lase de etnobotanice şi se simţea rău. În schimb, pe contul său de Facebook, Mihai, cunoscut ca Mişu, îşi crease o viaţă perfectă. Spunea că a absolvit facultatea şi că lucra la clubul Le Gaga. Posta numai bancuri şi se arăta fericit în diferite localuri alături de prieteni. Din păcate, iată că faptele sale din realitate l-au băgat în pământ, nu înainte de a înjunghia un om. Luni, 28 septembrie i-a fost efectuată necropsia şi au fost recoltate probe, urmând să se stabilească dacă era drogat.

Cel mai bun prieten îl plânge pe reţelele de socializare

De cum au auzit de teribila veste, prietenii au început să trimită mesaje de condoleanţe. Cel mai afectat a fost amicul său cel mai bun: „Cea mai mare parte din viaţa noastră am petrecut-o împreună. Eu te-am cunoscut cel mai bine dintre toţi. Am crescut împreună, am mâncat din aceeaşi farfurie, am râs, am plâns, câte şi mai câte, fratele meu. Sunt singurul care te-a cunoscut cu adevărat. Te voi iubi mereu, fratele meu mai mare!”. Reamintim că scene de groază s-au derulat în municipiul Constanţa, duminică, 27 septembrie.

Totul a început în momentul în care taximetristul Heliade Drăghici, în vârstă de 53 de ani, a fost solicitat să se deplaseze în zona Far, pentru a prelua un client. Era chiar Mihai, care, în momentul în care au ajuns la Casa de Cultură, întrucât a zărit un echipaj de Poliţie, i-a cerut şoferului să vireze pe Ţepeş Vodă. Ajungând în zona Capitol, tânărul a scos o foarfecă din buzunar şi l-a atacat pe Heliade.

Acesta, cu ultimele puteri, a ieşit din maşină şi s-a prăbuşit pe carosabil, în genunchi. Trecătorii au încercat să-l panseze şi au sunat la 112. Victima a fost transportată la spital, cu o plagă înjunghiată, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol. În tot acest timp, agresorul a fugit pe strada Tudor Vladimirescu, apoi a ajuns pe bulevardul Tomis, unde a intrat într-un local, situat lângă restaurantul Beirut.

Agitat şi transpirat, Mihai era recalcitrant şi în bar, după cum au spus martorii. Acesta a pus mâna pe un cuţit şi şi l-a înfipt în torace. În momentul în care au ajuns cadrele medicale, agresorul le-a atacat. În cele din urmă a fost imobilizat şi preluat de o ambulanţă, dar a decedat în drum spre spital. Ceea ce a rămas în urma sa în respectivul local este de domeniul filmelor horror: bălţi de sânge peste tot. Cercetările oamenilor legii continuă, urmând să se analizeze şi rezultatul necropsiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108