REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu: Acțiunile din zona justiției, alterate de o serie de abuzuri şi excese

Tăriceanu: Acțiunile din zona justiției, alterate de o serie de abuzuri şi excese

Replica API 18 iulie 2015 | 00:56 170

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susține că acțiunile unor instituții de forță slăbesc democrația în România. De asemenea, șeful Senatului este de părere că "decizia de ieri a Curţii Constituţionale de respingere a sesizării PNL prin care s-a încercat blocarea înfiinţării Comisiei pentru evaluarea democraţiei deschide drumul spre o dezbaterea reală de care avem urgent nevoie la nivelul Parlamentului, instituţia reprezentativă a democraţiei, şi la nivelul societăţii româneşti în general, cu privire la drumul înainte spre normalitate şi construcţie democratică."

"România are nevoie astăzi, mai mult decât oricând, de o astfel de comisie. (...) Astăzi, există mari semne de întrebare legate de schimbarea prin mijloace nedemocratice a Guvernului, nu în Parlament, ci prin acţiuni de forţă în afara instituţiilor alese democratic", se arată într-un comunicat remis B1 TV.

Tăriceanu mai spune că România trece printr-o perioadă marcată de acţiuni necesare în zona justiţiei, alterate de o serie de abuzuri şi excese care ridică grave semne de întrebare legate de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

"Când drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt încălcate, atunci şi democraţia are de suferit, pentru că aceştia îşi pierd încrederea în instituţiile democratice. Nici un om politic responabil nu poate să închidă ochii când vede cazuri de abuzuri asupra cetăţenilor, cum este cel al Marianei Rarinca, sau când vede România pe primul loc în Uniunea Europeană în clasamentul ruşinos al proceselor pierdute la CEDO.

Când în România democraţia este sub asediu, Comisia pentru evaluarea democraţiei este o necesitate, o dovadă de responsabilitate şi normalitate de care avem nevoie. Relansez invitaţia adresată tuturor partidelor şi reprezentanţilor societăţii civile, dar şi cetăţenilor, de a contribui la activitatea acestei comisii. Vreau ca această comisie să nu fie privită ca un vehicul partizan, ci ca o şansă de a aduce România pe un drum al normalităţii democratice care va da mai multă încredere cetăţenilor în stat şi în instituţii", se mai arată în comunicatul semnat de Călin Popescu Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108