REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu: Iohannis a fost virulent; vrea să provoace alegeri anticipate

Tăriceanu: Iohannis a fost virulent; vrea să provoace alegeri anticipate

Replica API 1 august 2020 | 00:00 1342

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că preşedintele Klaus Iohannis a avut joi un discurs ''virulent'' pentru a provoca alegeri anticipate.

Călin Popescu-Tăriceanu

"Această virulenţă este nefirească pentru un preşedinte care trebuie să fie echilibrat, echidistant, să îşi joace rolul de moderator în societate. Ieşirea lui am să o citesc într-o cheie care pentru mine este foarte clară: eşecul Guvernului Orban în gestionarea epidemiei de coronavirus şi în gestionarea economiei este evident. Este o incapacitate, incompetenţă cum nu am mai văzut demult. Iohannis îşi dă seama de acest lucru. Guvernul şi PNL s-au erodat în percepţia publică extrem de mult. În momentul de faţă, asistăm la o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în Executiv. Iohannis vrea să-i extragă, dar nu vrea să-i extragă forţându-l pe Orban să îşi dea demisia, ci vrea să provoace alegeri anticipate. De aceea şi atacul foarte virulent la adresa UDMR, pe care în acest fel îi convinge să voteze şi ei moţiunea de cenzură", a afirmat Tăriceanu, la România TV, scrie Agerpres.

Potrivit lui Tăriceanu, "Iohannis face toate gesturile posibile pentru ca Guvernul să cadă la moţiune, pentru ca PSD să depună moţiunea, pentru ca celelalte partide să semneze moţiunea, inclusiv UDMR, şi în acest fel să fie sigur că PNL cade şi nu mai poartă în acest fel responsabilitatea pentru criza profundă în care a aruncat România".

Referindu-se la un eventual refuz al preşedintelui de a desemna premierul propus de PSD, Tăriceanu a spus: "Deciziile preşedintelui pot fi atacate la CCR. Deci, preşedintele Iohannis este obligat să acţioneze conform deciziilor CCR, care a interpretat foarte clar prevederea constituţională care nu-i dă libertatea preşedintelui să pună pe cine vrea el, pe prietenul lui de golf, de tenis ş.a.m.d.. El trebuie să pună un premier care să poată să întrunească majoritatea în Parlament şi pentru aceasta se fac consultările la Cotroceni".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că PSD a creat "intenţionat" o criză sanitară, social-democraţii fiind nemulţumiţi, în opinia sa, "de reuşitele Guvernului PNL".

Şeful statului a explicat că în starea de urgenţă, când în vestul Europei existau, din păcate, sute de mii de cazuri, zeci de mii de morţi, în România a fost epidemie cu decese, dar un număr "foarte limitat".

"Autorităţile îşi făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autorităţile s-au mobilizat. În ansamblu, putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorităţi. Dar, această situaţie nu a convenit PSD-ului. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD-ul a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR-ului, să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. Şi atunci PSD-ul a acţionat acolo unde are încă putere - în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie, cu un cinism (...) inimaginabil au tras de timp după ce au distrus parte din legislaţie, ca să nu apară noua legislaţie. După ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, stimaţi pesedişti, nu caut vinovaţi, îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să-i arăt şi astăzi: pe voi", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba daca sunt romani adevarati ar trebui sa voteze,ce in 2016 cand au votat cam 40%dintre alegatori si pentru P.S.Disti au votat doar 19% dintre romani cu drept de vot,L.Dragnea si cu PSDisti lui au avut vreo jena pentru ca au fost votati de atat de putini romani ?,nu ci le-au spus romanilor:"daca aveati ceva de spus trebuia sa o spuneti prin vot dar voi ati stat comod acasa si acum criticati,spuneti ca nu va convine si ca voi sunteti poporul roman".
2
0
ca Johannis va muieste din orice pozitie !!! Cu cacat !!!
4
1
PNL partidul hotilor condus de un betiv notoriu si girat de un hot de case. Moarte pnl
2
8
Tari, borfasule, cand te prezinti la tribunal sa limpezesti cu cei 800.000 dolari primiti mita ? Te asteapta Dragnea
10
1
Mai ai tupeu ?-----tu esti de vina ptr situatia tarii !----ai tradat Psd si ai distrus situatia din parlament !-----0% la vot
11
1
asta stiti asta sustineti, faceti ceva constructiv in nemenicia voastra de oameni politici sa va iubeasca poporul asta care l manipulati de ani si ani!
5
1
Putin probabil ca la alegrile neamului sa participe un numar mare de romani. Astfel,chiar daca ar iesi cineva castigator,legitimitatea este mai mult decat indoielnica. Romanii au o mare scarba fata de toti politicienii,indiferent de cum isi zic ei,de dreapta sau stanga,ca urmare a efectelor nocive ale activitatii lor in ultimii treizeci de ani. E greu de identificat care din politicieni a fost sau este patriot si dedicat Romaniei.Cuvantul ,,demnitar'' nu mai are substanta de multa vreme in fata romanilor.
7
1
Ai aparut plimbaretule, TRADATORULE, mincinosule !? Esti un viitor penal, da. Si sti si DE CE, daa.... Ce s-a ales de partidul tau ?? Au fugit toti ca potarnichile, s-au inscris la alte partide, te-au parasit. Ai ramas cu norica, betiva.
11
2
Sa le provoace,abia o sa cada toti mai curand,daca nu tin cont de situatia grea in care se afla romanii ca nu au bani cu ce trai si ce sa manace.Este mai greu ca pe vremea lui Ceausescu.Faceti sondaj si intrebati poporul.Daca nu majoreaza pensiile si salariile minime sigur vor cadea.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108