REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Tăriceanu: Retragerea premierului desemnat, o desconsiderare a Parlamentului, o bătaie de joc la adresa românilor

Tăriceanu: Retragerea premierului desemnat, o desconsiderare a Parlamentului, o bătaie de joc la adresa românilor

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1062

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a calificat gestul premierului desemnat Florin Cîţu de a-şi depune mandatul drept "o desconsiderare la adresa instituţiei Parlamentului" şi "o bătaie de joc la adresa tuturor românilor".

"Este cea mai neverosimilă situaţie cu care mă întâlnesc de 30 de ani. Este literalmente o desconsiderare a instituţiei Parlamentului, o bătaie de joc la adresa Parlamentului (...) şi la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârşit. Premierul desemnat a făcut un fel de simulare de consultări. Miniştri au venit în Parlament, comisiile s-au reunit, au fost audiaţi miniştrii. În momentul în care trebuia să vină la votul de învestire, dă bir cu fugiţii", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, decizia lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul reprezintă "un comportament iresponsabil".

"Este un comportament iresponsabil, un fel de golănie, similar cu jocul alba-neagra pe care îl vedem practicat prin anumite locuri. Nu există aşa ceva cred în întreaga lume. E o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru Iohannis că face astfel de desemnări în bătaie de joc, cu iresponsabilitate mai ales în această perioadă de criză. Le cer să se trezească. Nu suntem bătaia de joc a lor şi nu se poate o ţară întreagă să fie ţinută la cheremul unor iresponsabili. Preşedintele acţionează iresponsabil, Orban la fel. E momentul să vină cu picioarele pe pământ, mai ales că suntem confruntaţi cu această criză uriaşă, care vedeţi cât de repede se extinde, vedeţi ce măsuri excepţionale se iau în întreaga lume, care merg până la închiderea graniţelor şi noi ne jucăm de-a desemnarea prim-ministrului, care dă bir cu fugiţii în ultima clipă", a adăugat liderul ALDE, potrivit Agerpres.

El s-a declarat "indignat" şi a afirmat că "nici în republicile bananiere nu se întâmplă astfel de lucruri".

Tăriceanu a susţinut că, în prezent, consultările cu şeful statului au devenit "un fel de laitmotiv". "Ne ducem la consultări degeaba, ca să vină iarăşi cu o propunere în batjocură", a menţionat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti un Mare Rahat cu Patriciu cu tot si alte afaceri criminalule !
1
0
Aceasta iresponsabilitate iti apartine si tie,esti participant direct la aceasta distrugere ,la acest haos creiat prin daramarea guvernului Dancila,nesabuinta ta ,te va duce la iesirea ta de pe scena politica,am avut incredere in tine,dar ai tradat sperantele partidului pentru o ambitie prosteasca.
1
1
pentru ce sunt platiti parlamentarii, guvernantii , politrucii fosti si actuali!ei nu aduc tarii nici un beneficiu, nimic special , fac circ si desconsidera pe cei ce muncesc cu adevarat prin lefuri si pensii speciale!
2
0
O desconsiderare a parlamentului ? De ce ati refuzat reducerea numarului de parlamentari ? De ce se doarme in Parlament ? De ce se lipseste in Parlament ? De ce creaza Parlamentul crize politice ? Adevarul este acesta : Parlamentul ne desconsidera pe noi cetatenii acestei tari.
2
0
Vaaai... cine vorbeste, voi care nu aveti voturi in PE ?? Viitorul penal tariceanu, are GLAS ?! Incredibil, cat tupeu are hotul asta, mincinosul asta! I-au plecat oamenii pe la alte partide, da... si el face ZGOMOT, ca sa CE ?! Da, meritati sa fiti desconsiderati, sunteti un parlament de hoti, mincinosi si penali... majoritari. Despre asta este vorba. D-ul Catu respecta romani. Pe voi nu, nuu... Bine v-a facut!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468