REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tăriceanu şi-a trimis oamenii la Constanţa! Un şofer de garaj din Argeş şi un fabricant de leacuri băbeşti din Brăila, la şefia Oil Terminal

Tăriceanu şi-a trimis oamenii la Constanţa! Un şofer de garaj din Argeş şi un fabricant de leacuri băbeşti din Brăila, la şefia Oil Terminal

Replica API 21 februarie 2015 | 00:02 476

Fostul secretar de stat Nancu, respins pentru a treia oară

Fostul secretar de stat Nancu, respins pentru a treia oară

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a confirmat vineri informaţiile publicate de „Replica”, potrivit cărora viitoarea conducere a Oil Terminal revine partidului deţinut de fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu. Acţionarul majoritar, Ministerul Economiei, aflat în subordinea altui lider PLR, Andrei Gerea, a aprobat noua componenţă a Consiliului de Administraţie (CA) de la Oil Terminal SA Constanţa. În urma voturilor exprimate, au fost desemnaţi ca administratori pentru cel mult un an de zile, până la numirea de către AGA a unui management privat, următorii: Toma Bogdan Costreie, Daniel Marius Crişan, Elena Daniela David, Cristian Florin Gheorghe, Dumitru Matei şi Dan Păun.

Numirea acestora a venit ca urmare a respingerii listei cu 10 candidaţi, printre care şi membrii din CA-ul revocat, întrucât au fost votate doar trei persoane, în condiţiile în care legea impune minim cinci. Cei 10 candidaţi erau Staar Rating SRL, prin Cristian Dan Bărbulescu, Dumitru Matei, Niculae Ţicu, Mihai Daniel Aniţei, Daniel marius Bogdan, Mihai Cristian Chebac, Laurenţiu Gabriel Ciocîrlan, Corin Comşulea, Valeriu Ivan şi Dumitru Nancu. Dintre aceştia, doar primii trei au primit voturi, restul neprimind nici măcar un vot, inclusiv fostul secretar de stat Dumitru Nancu, care candida pentru a treia oară la şefia Oil Terminal. În aceste condiţii, noul CA al Oil Terminal are o componenţă pestriţă, în care se regăsesc atât persoane din mediul privat, dar fără nici un fel de experienţă corporatistă, cât şi membri de partid plasaţi strategic, pentru coordonarea politică a societăţii constănţene. După cum arătam în numerele anterioare, Dumitru Matei este director la Electroprecizia SA, cu o experienţă remarcabilă în management şi un specialist în industria berii, în timp ce Toma Bogdan Costreie este şeful Direcţiei Juridice din ANAF şi fost director al structurii similare din Ministerul Economiei, cei doi părând singurii cu experienţă din noul CA al Oil Terminal. Prezenţe inedite sunt cele ale Elenei Daniela David, din Galaţi, consilier juridic la distribuitorul de materiale de construcţii Arabesque şi Cristian Florin Gheorghe, inginer expert în managementul deşeurilor, patronul unei firme de recilcare din Bucureşti, AS Petrol Recycle. În fine, cele mai interesante nume sunt ale politrucilor trimişi de PLR să administreze Oil Terminal: argeşeanul Daniel Marius Crişan şi brăileanul Dan Păun. Ambii sunt lideri PLR, formaţiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu, cu precizarea că Daniel Marius Crişan este coleg de organizaţie şi un apropiat al ministrului Energiei, Andrei Gerea, în subordinea căruia se află Oil Terminal. O remarcabilă coincidenţă face ca ambii membrii PLR să fie de profesie inginer mecanici, argeşeanul Crişan fiind, până să ajungă şef la Oil Terminal, director la Apele Române, dar şi şef de garaj la DRDP Bucureşti, în timp ce brăileanul Păun este director la Econatura, un cunoscut producător de leacuri băbeşti.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108