REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Taxa de linişte la Constanţa, CE ŢEAPĂ! Nimeni nu-şi recuperează banii!

Taxa de linişte la Constanţa, CE ŢEAPĂ! Nimeni nu-şi recuperează banii!

Replica API 7 februarie 2019 | 00:00 544

Birul a fost anulat

Birul a fost anulat

Constănțeni, luați-vă gândul de la banii plătiți pe taxa de liniște! Taxa de linişte din Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă a fost anulată, în 2016, de judecătorii constănțeni. Curtea de Apel Constanța a anulat, în parte, Anexa 5 „Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe si alte venituri ale bugetului local” din H.C.L. Constanţa nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015.

Este vorba despre taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanţa, Mamaia şi Sat Vacanţă. De atunci, constănțenii așteaptă să le fie restituiți banii. ”Când se restituie taxa de liniște furată? S-a declarat ilegală, deci trebuie restituită integral tuturor plătitorilor”, se întreabă un constănțean.

Primăria Constanța îi... „liniștește” pe cei care așteaptă o minune și le transmite că banii nu-i vor recupera. Motivul? ”Potrivit dispozițiilor art. 23 din Legea 554/2004, hotărârile judecătorești definitive prin care s-au anulat acte administrative cu caracter normativ au putere numai pentru viitor.

Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 264/2014, prin care s-au instituit impozitele și taxele pentru Municipiul Constanța în anul 2015 are un astfel de caracter (act administrativ normativ). Prin urmare, hotărârea judecătorească definitivă prin care s-a anulat Hotărârea Consiliului Local produce efecte doar în ceea ce privește situațiile ivite după rămânerea sa definitivă, respectiv 12.09.2016.

Drept urmare, sumele plătite de către contribuabili în contul taxei pentru anul 2015 nu se restituie, iar cele care fac obiectul dosarelor de executare silită rămân în sarcina contribuabililor”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionela Halciuc. În prezent, nu există solicitări la Primăria Constanța cu privire la restituirea taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Macar ati facut articol,e ceva,banuiesc ca se restituie si daune morale pentru inselaciune in numele Statului Roman printr o taxa abuziva pusa de un hot lasat sa isi faca rolul.Cum as putea eu ca cetatean onest sa mai cred orice taxa ca e valabila sau ilegala intr un termen in timp sau mai bine spus isi are scopul?
0
0
@07:00 : lucratorii din primarie sunt niste pielea pulii, analfabeti, hoti si spagagii notorii !!! In frunte cu hotul fagadau !!! Muie cu cacat la toti !!! Muie dragnea maledivu vitamina d, muie pesede !!!
6
0
In Romania, daca un infractor nu este in puscarie, este pe listele de candidati undeva, la primarie, parlament sau senat. Asa ca, votati in continuare ca o sa dormiti linistiti. Din rau in mai rau in tara asta. Parca suntem blestemati! Poate de Ceausescu, ca l-am impuscat de Craciun.
8
0
Am depus cerere ptr ambele socetati pe care le detin si raspunsul lor este de domeniul penalului au lasat efectiv aceleasi date primind practic ptr 2 socetati, dar cu datele de raspuns ale uneia singure... nu s-au sinchisit macar sa schimbe forma de raspuns...trebuie sa-i dam in judecata individual si sa chemam in garantie pe cine semneaza astfel de raspunsuri...merita din plin sa plateasca din buzunarul propriu!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272