REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Taximetriştii nu mai ies în stradă! Ce le-a promis ministrul Transporturilor

Taximetriştii nu mai ies în stradă! Ce le-a promis ministrul Transporturilor

Replica API 13 decembrie 2017 | 00:00 330

La loc comanda!

La loc comanda!

Primăria municipiului Constanța a anunţat că în zilele de 13 și 14 decembrie 2017 au loc acţiuni de protest cu autovehicule şi un miting al taximetriștilor având ca scop eliminarea concurenței neloiale în taximetrie şi reglementarea activității de taximetrie în municipiul Constanța. Anunţul nu mai este însă valabil! Liderul taximetriştilor, Lică Neagu, a anunţat că se va renunţa la proteste, urmare a discuţiilor cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Mai mult, Lică Neagu, care a fost prezent ieri la discuţiile cu ministrul, a mai precizat că a solicitat şi o întâlnire, pentru azi, de la ora 10.00, cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

În motivarea deciziei transportatorilor de a anula protestele, mai precis de a le amâna, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a transmis şi un comunicat de presă: “În urma întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, am luat această decizie, deoarece ministrul Transporturilor a promis că în cel mult două săptămâni se va modifica legislația, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât să fie eliminată pirateria și să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat.

Peste 5.000 de taximetriști și transportatori rutieri de persoane din București și alți peste 40.000 din toate marile orașe ale țării așteaptă materializarea acestei OUG promise de șapte ani, pentru scoaterea în afara legii a celor care fac transport neautorizat și nelicențiat, periclitând atât activitatea firmelor care respectă legislația în vigoare, cât și viața persoanelor care folosesc transportul rutier. Protestul nostru a fost anunțat în contextul în care transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse concurenței neloiale cu sprijinul autorităților statului care au tolerat pirateria și firmele care au funcționat fără să respecte legile”, se arată în comunicatul COTAR.

“Domnul ministru Felix Stroe și-a luat angajamentul ferm ca la ședința de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanța de Urgență care să elimine sintagma "în mod repetat" din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar și pentru a eradica actvitatea neautorizată și nelicențiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car și prin curse regulate sau ocazionanle. Așteptăm de mai mulți ani această OUG care să oprească pirateria și activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale.

Această OUG trebuie să elimine în primul rând sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003, introdusă în anul 2015, astfel încât să facă imposibilă activitatea organelor de control care ar vrea să aplice legile. Prin introduerea acestei sintagme, organele de control sunt obligate să demonstreze mai întâi caracterul repetat al contravenției, înainte de a lua măsurile legale împotriva celor care fac transport de persoane neautorizat și nelicențiat”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte C.O.T.A.R., conform comunicatului remis redacţiei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uitati- va la gunoiul de Skoda din poza care a- ti pus- o, cam de cate ori a fost lovit numai pe partea stanga? Cata spaga a dat la agreere? Lasati- ne bai gunoaielor de taximetristi, cu cazanele voastre pe 4 roti! Sa vina Uber
3
2
Jivinele negre au scapat de plimbarea organizata prin oras.....
1
2
da boss. favorizam strainii ca romanii nu-s in stare de nimic. ia zi-ne tu cum favorizezi tu romanii cu telefon made in romania, tv made in romania, windows made in romania, PC made in romania, haine made in romania etc decat un cacat romanesc mai bine o prajitura straina
6
3
Asta de sub mine e prost rau favorizezi straini
4
6
Sa se adapteze la civilizatie romulanii ce sunt cel mai des intalniti ca soferi de taxi pe tigaile alea insalubre! Sa vina cat mai repede Uber si la Cta sa scapam de ei!
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108