REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

”TE DEZMEMBREZ, îți DAU FOC”, MOD de AMENINȚARE pe WhatsApp

”TE DEZMEMBREZ, îți DAU FOC”, MOD de AMENINȚARE pe WhatsApp

Replica API 25 august 2020 | 23:53 2628

Elena C. din Constanța a solicitat un ordin de protecție împotriva fostului ei soț, după ce acesta a amenințat-o că îi dă foc și o omoară. Potrivit spuselor acestora, Emil C. bea foarte mult și din această cauză îi este frică pentru integritatea ei fizică dar și a fiicei lor minore.

În motivarea cererii, reclamanta a arătat că în ziua de 07.08.2020, în jurul orei 11.33, pârâtul a sunat pe aplicația WhatsApp, i-a adresat injurii și a amenințat-o că vine peste ea, o omoară, o dezmembrează, pe motiv că i-a respins apelul, creându-i o stare de temere, întrucât este violent. De asemenea în declarația dată, pârâtul a recunoscut că într-un moment de nervozitate a apelat la numărul unic de urgență 112 și a comunicat operatorului de la poliție că merge în acel moment la domiciliul fostei soții și că vrea să o omoare. Din declarațiile reclamantei, reiese că au existat în trecut agresiuni fizice și verbale, precum și faptul că reclamanta a beneficiat anterior de ordin de protecție.

Bărbatul a încălcat un alt ordin de protecție

Pârâtului i s-a mai instituit anterior un ordin de protecție, pentru o perioadă de 6 luni, ordin pe care, potrivit constatărilor consemnate în procedul-verbal întocmit la 07.08.2020, pârâtul l-a încălcat, existând în evidențe alte două dosare penale. De asemenea, se reține s-a dispus începerea urmăririi penale, urmare a plângerii formulate de reclamantă, cu privire la infracțiunea de amenințare.

Prin urmare, instanța reține că, pentru îndepărtarea acestei stări de pericol, este necesar ca pârâtul să păstreze o distanță minimă de 200 m față de reclamantă și reședința acesteia. Instanța atrage atenția pârâtului asupra faptului că nu aceasta este calea de urmat în situația în care dorește să-și vadă copilul sau să obțină exercitarea în comun a autorității părintești, dimpotrivă, acționând de această manieră nu face decât să adâncească neînțelegerile cu reclamanta.

Prin urmare, a fost emis un ordin de protecție și s-au stabilit următoarele obligații, în sarcina pârâtului: păstrarea unei distanțe minime de 200 m față de reclamantă și reședința acesteia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper ca individul sa te prinda, sa te violeze si la final sa te incendieze
2
4
trebuie bagat la penitenciar individul sa se linisteasca
4
0
A stat injosita cu el pana i a facut copii si conform legii il scoate afara din casa.
4
2
Dar cand va alegeti prostii cu care vreti sa traiti nu-i vedeti ce poame sunt?
11
0
De fapt ordinul de protectie este doar o hartie si un avertisment,adica exact ce enerveaza si mai mult niste agresori deja defecti psihic. Victimele nu sunt protejate,ci si mai expuse razbunarilor. Nu avem legi gandite si proceduri in folosul victimelor,nu al raufacatorilor. Dreptul la autoaparare este la fel,in ceata si de fapt agresorii sunt cei protejati.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108