20.1° Constanța Dum., 2 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6140
20.1° Constanța Duminică, 2 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6140

Tensiune în creștere în R. Moldova: Chișinăul impune o măsură umilitoare pentru oficialii din Transnistria

Replica API 11 august 2022 997

Conducerea Republicii Moldova i-a obligat pe liderii transnistreni să anunțe Chișinăul despre deplasările lor în străinătate. Potrivit Biroului pentru Reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, această decizie a intrat în vigoare la 1 august.

Oficialii moldoveni au precizat că se introduce temporar mecanismul de notificare-permitere a trecerii frontierei de stat a Republicii Moldova, inclusiv prin aeroportul internațional din Chișinău. Controlul va fi efectuat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, scrie stiripesurse.ro.

Noul mecanism nu se aplică tuturor rezidenților din regiunea transnistreană, ci „doar persoanelor cu funcții de răspundere din așa-numitele structuri de putere din regiunea transnistreană, care călătoresc în străinătate, pretins în interes de serviciu”.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate. Mecanismul dat nu vizează sub nici-o formă libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stânga Nistrului și mun.Bender decât cele enunțate supra”, precizează reprezentantul BPR.

Săptămâna trecută, negociatorul-șef al ministrul de externe al nerecunoscutei Republici Transnistrene, Vitali Ignatiev, a raportat că partea transnistreană intenționează să discute introducerea noilor restricții împotriva regiunii anunțate de Chișinău în cadrul unei reuniuni în formatul "1 + 1". Cu toate acestea, la inițiativa Chișinăului, întâlnirea programată a fost amânată pe termen nelimitat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

dai o palma si pe urma te miri ca te-a palmuit
0
0
Adica Chisinaul baga batul prin gard sa fie bine
2
0

Mapamond

LOTO

6/49
71822303312
5/49
13434111825
joker
143338282620