REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Teodorovici anunţă că românii de peste hotare vor putea trimite acasă bani fără niciun comision

Teodorovici anunţă că românii de peste hotare vor putea trimite acasă bani fără niciun comision

Replica API 17 august 2019 | 14:15 496

Eugen Teodorovici, sursa foto: epochtimes-romania.com

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri, la o întâlnire cu români plecaţi la muncă în străinătate, că la CEC se lucrează la un produs, ce va fi lansat probabil în luna septembrie, prin care se vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision.

"Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul şi noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale în ţările unde există mari comunităţi de români, se vor încheia convenţii cu băncile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision şi oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost", a declarat Teodorovici.

El a adăugat că se intenţionează totodată ca CEC-ul să acorde garanţii pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar şi susţinerea diferenţei de cost a împrumuturilor pentru firme.

"Un român vrea să îşi facă firmă să facă pahare, merge la bancă, are un cost de împrumut. Spaniolul dacă face acelaşi lucru se duce la bancă la el şi are costul de finanţare foarte scăzut. Atunci, hai să facem ceva dacă nu vrem să uniformizăm acest cost al finanţării. Vor spune unii că e riscul de ţară, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru. Concurenţa nu mai e corectă între dumneavoastră care faceţi paharul în România şi ăla din Spania care face paharul în Spania. Până fac eu în România produsul, mă costă mai mult, statul care de multe ori nu e un partener pentru omul de afaceri, vine cel din Spania, aduce în România paharul şi omoară afacerea. I-am rugat pe cei de la CEC să vină cu un produs, ca diferenţa între media dobânzilor pentru mediul de afaceri din Europa şi nivelul dobânzii din România să fie suportat de către stat pentru ca omul de afaceri din România când se împrumută să aibă acelaşi cost de finanţare ca ăla din Franţa, Italia", a explicat Teodorovici.

El a mai informat că se discută şi despre trimiterea coletelor, prin Poşta Română, fără comision, în Uniunea Europeană.

Ministrul Eugen Teodorovici, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au participat vineri la evenimentul "Ziua Diasporei - Negreşti-Oaş este Acasă". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii care trimit bani acasa o fac sa-i intretina pe cei ramasi. Banii lor sunt oricum impozitati afara iar ei ca oameni sunt efectiv distrusi din cauza ca in loc sa traiasca demn acasa,sunt nevoiti sa plece afara nu in excursie,ci la hamaleala. Sa retii taxe in plus ar fi nu doar bataie de joc plus jnjuraturi de mama ,ci invitatie ca romanii sa plece cu totii sau sa-si doreasca sa fie cuceriti de o purere ce ii va trata cu demnitate,chiar si fiind pe bune colonizati. Un guvern ce nu-si apara cetatenii este tradator si trebuie dat jos,chiar si fara alegeri. Poporul mananca zilnic,nu are timp
2
0
Si dupa ce trimiti banii acasa un an de zile te trezesti ca vrea statul impozit...cam nasol dl Teodorovici...nu prea va mai crede lumea...
3
0
Daca trebuie sa justifice banii o sa mai trimita acasa ,din parti.Asta ce viseaza noaptea sta si povesteste a doua zi.Mai are goana cu bacsisul , cu casele de marcat si alte aberatii.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920