REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

TEROARE într-o casă din Medgidia! Un bărbat și-a OMORÂT mama cu 15 lovituri de cuțit

TEROARE într-o casă din Medgidia! Un bărbat și-a OMORÂT mama cu 15 lovituri de cuțit

Replica API 5 martie 2020 | 23:19 4504

25 de ani de închisoare

25 de ani de închisoare

O crima de o sălbăticie rară, comisă de un bărbat i-a șocat pe anchetatorii din Constanța. Acesta și-a ucis propria mamă cu 15 lovituri de cuțit, în ciuda eforturilor femeii de a scăpa din mâinile malefice ale fiului. Tragedie a avut loc anul trecut, într-o locuință din Medgidia. Bărbatul a fost deranjat de faptul că mama sa îl jignea în mod constant, iar în dimineața crimei i s-a adresat: ”De ce nu bei cafea, măi țiganule?”. Individul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, în dimineața zilei de 7 iulie 2019, inculpatul Adrian Olteanu se afla împreună cu victima, mama sa, la domiciliul acestora din municipiul Medgidia. Bărbatul a declarat anchetatorilor acesta era deranjat de faptul că mama sa îl jignea în mod constant, iar în dimineața crimei i s-a adresat: ”De ce nu bei cafea, măi țiganule?”, precizând, totodată, că era în mod constant jignit de mama sa, aspect confirmat și de sora inculpatului. Victima suferea de demență senilă, iar fiul său are probleme psihice. În ziua crimei, a luat un cuțit din bucătărie și i-a aplicat mai multe lovituri mamei sale, care nu a decedat pe loc, ci a fugit dintr-o cameră în alta, pentru a scăpa de fiul său. Ajunsă în dormitor, victima a fost înjunghiată pentru ultima dată de inculpat și a decedat, fiind găsită de un vecin ce venea periodic la domiciliul acestora, pentru a mai avea grijă de victimă. După săvârșirea omorului, inculpatul s-a schimbat de hainele impregnate cu sângele mamei sale, a luat punga cu medicamente întrucât starea sa de sănătate era precară, a luat bijuterii de la cadavru, un lanț și un inel, a mers în municipiul Medgidia, unde le-a amanetat și apoi a luat un mijloc de transport în comun pentru a se deplasa spre Constanța. Cuțitul folosit la săvârșirea infracțiunii și pe care inculpatul îl luase din bucătărie, a rămas lângă victimă. Polițiștii au depistat în trafic microbuzul în care inculpatul s-a urcat, a fost oprit și l-au identificat pe individ, pe care l-au retinut pentru continuarea cercetărilor. Audiat fiind, inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunii, susținând că își dorea să o omoare pe mama sa de aproximativ 3 ani , întrucât aceasta îl jignea în mod constant și a descris în detaliu fapta săvârșită, aspecte ce se coroborează cu celelalte probe obținute în faza de urmărire penală.

Tribunalul Constanța

Având în vedere toate circumstanțele săvârșirii infracțiunii, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, în care s-a concluzionat că acesta prezenta tulburare afectivă organică, tulburare mixtă de personalitate, sechele AVC ischemic, hemipareză dreapta. Însă, la data săvârșirii infracțiunii și în raport, discernământul a fost păstrat, nefiind nevoie de siguranță medicală.

Și victima ave probleme de sănătate, suferea de boala parkinson și dementa senilă, iar frecvent își bătea fiul cu bastonul. Potrivit raportului medico-legal, victima prezenta multiple plăgi înțepate și tăiat-înțepate, de la nivelul membrelor antebrațelor și mâinilor au caracterul de autoapărare, ceea ce duce la concluzia că a încercat să se apere, ceea ce se coroborează inclusiv cu declarația inculpatului care susține că mama sa a fugit de loviturile de cuțit dintr-o cameră în alta.

Potrivit fișei de cazier judiciar de la dosarul de urmărire penală, individul de 51 de ani este cunoscut cu antecedente penale pentru multiple infracțiuni săvârșite cu violență, inclusiv tentativă la omor calificat, pentru care a executat o pedeapsă în regim de detenție. În aceste condiții, având în vedere că, nu a dat dovadă de regrete niciun moment în raport de fapta comisă, dimpotrivă, a acționat disprețuitor față de mama sa, și după ce aceasta a fost ucisă, în sensul că, a deposedat-o de bijuterii, pe care le-a amanetat ulterior, fuga de la locul faptei și încercarea de a se ascunde pentru a nu fi tras la răspundere penală, a îndreptățit instanța să considere că, pedeapsa aplicată trebuie să fie îndreptata spre maximul special prevăzut de lege, și anume 25 de ani de închisoare, pentru că, numai astfel scopul pedepsei ar putea sa fie atins, iar pedeapsa ar fi proporțională cu gravitatea faptei comisa de inculpat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BINE CA NU-I DE LA VASLUI ,,E DOBROGEAN.
0
2
sa vina sa o omoare si pe mama soacra a mea
2
2
Un dereglat psihic. Merita un scaun electric.
5
2
Mananci kkt! Acest Olteanu, zis si "Cartof", e un dement periculos. Cine crezi ca ar lua bani de la un individ care si-a ucis mama. Isi merita pedeapsa.
4
3
Daca judecatorii primeau banii atunci nu mai primea 25 de ani , asa cum in multe cazuri curtea de apel constanta este renumit pentru pedepsele mici pe care i-au dat la inculpati de la care au primit banii greii !
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272