REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

‘TEROAREA’ din Mangalia, CĂUTATĂ în Germania: furturi pe bandă rulantă!

‘TEROAREA’ din Mangalia, CĂUTATĂ în Germania: furturi pe bandă rulantă!

Replica API 29 decembrie 2017 | 00:00 463

Trecut… ‘impresionant’

Trecut… ‘impresionant’

Iosif Băiculescu, în vârstă de 28 de ani, din Mangalia, a ajuns în atenția oamenilor legii încă de pe vremea când era minor. Astfel, în 2006, era cercetat pentru că furase dintr-un apartament din Mangalia, de pe strada Ion Creangă. El și-a continuat activitatea infracțională, atât în Constanța cât și peste hotare. În noiembrie anul curent, în timp ce se afla în arest la domiciliu, a mai primit un mandat european de arestare emis de autoritățile din Germania și încă unul în decembrie.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 27 decembrie a.c., au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Mangalia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane. Este vorba despre Iosif Băiculescu, care a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat, fapte comise în Germania. De precizat este faptul că el deja era în arest, dar la Constanța, pentru fapte comise pe teritoriul României.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Curții de Apel Constanța, care a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, în vederea confirmării mandatului internațional de arestare și predarea acestuia către autoritățile germane.

Amintim că el a fost depistat și pe 17 noiembrie 2017, întrucât pe numele lui exista un alt mandat european de arestare, emis tot de către autoritățile judiciare germane, pentru comiterea infracțiunilor de furt și distrugere. Individul se ocupa cu furtul din locuințe, unde intra prin efracție, prin spargerea ușilor sau a ferestrelor.

Furturi din locuințe și tâlhării pe bandă rulantă: o femeie a rămas fără mâncare!

Amintim și faptul că, în noaptea de 21 spre 22.12.2016, Iosif Băiculescu, Daniel Vasile și Elcan N., toți din Mangalia, ar fi pătruns în locuința unei femei din localitate, de unde au sustras mai multe bunuri și o sumă de bani, fiind vorba de 50 de lei și 4 carcase de porc. Oamenii legii au și declanșat cercetările, iar cele trei persoane au fost reținute și prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De precizat este faptul că Iosif Băiculescu este o mai "veche" cunoștință a oamenilor legii, el fiind cercetat și condamnat pentru abuz de încredere. În plus, comitea fapte penale de pe vremea când era minor, adică de prin 2005 – 2006, atunci când pătrunsese într-un apartament situat tot în Mangalia, la parterul unui bloc de pe strada Ion Creangă. Acesta a spart geamul și a pătruns în locuință, dar nu a reușit să fure nimic.

La acea dată, Băiculescu a acționat alături de Ismail Sezen Rusti și a declarat că avea pontul de la un anume Marian, zis "Ciobanul", care lucra în construcții și știa că nu este nimeni acasă. După 10 ani, chiar dacă între timp a tot fost cercetat și judecat, îl găsim pe același Băiculescu, tot în Mangalia, tot la furat din apartamente. În această speță, prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%. Spre exemplu, și în ianuarie 2017 a tâlhărit o femeie, în plină stradă.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/ancheta-oamenilor-legii-din-mangalia-prinde-contur-trei-indivizi-care-au-terorizat-locuitorii-saltati-de-anchetatori-305677/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand a fost extirpat Nitoi cel viclean ciorditorii si pesti au inceput sa pice.
0
0
felicitari domnului Putinica.
0
0
Cum de asemenea jivine umbla libere pe strazi? Parnaie pana crapa,nu avem nevoie de astia in societate.
6
0
Daca vrea sa scape de parnaie sa vina in PSD,
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108