REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tinerii Moldovei, întâmpinaţi la Bucureşti pentru Marea Unire

Tinerii Moldovei, întâmpinaţi la Bucureşti pentru Marea Unire

Replica API 11 iulie 2015 | 00:00 147

Se apropie!

Se apropie!

Mii de oameni sunt aşteptaţi să ceară Unirea Basarabiei cu România şi să-i întâmpine pe Tinerii Moldovei care, sâmbătă, se află în a şaptea zi de marş pe jos de la Chişiinău la Bucureşti.

Zeci de mii de unionişti s-au adunat duminică, 5 iulie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România. După acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sute de tineri, militanţi ai asociaţiei „Tinerii Moldovei”, au plecat într-un marş până la Bucureşti, pe jos! „Vino şi tu în Piaţa Universităţii din Bucureşti să îi întâmpinăm pe fraţii români de dincolo de Prut care au venit pe jos din Basarabia până în Capitala României ca să arate lumii întregi că vor UNIREA!”, este mesajul preşedintelui partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu.

Precizăm că, deşi la eveniment sunt aşteptate toate partidele care susţin că îşi doresc Unirea Basarabiei cu România, PRU este singura formaţiune care şi-a anunţat prezenţa. Partidul M10 oscilează între participare oficială şi doar de complezenţă. De la Constanţa, o delegaţie a M10 se va deplasa la Bucureşti, rămâne de văzut dacă europarlamentarul Monica Macovei va susţine şi oficial iniţiativa unionistă. „Unirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului trebuie să fie susţinută de majoritatea cetăţenilor ambelor ţări şi pregătită prin negocieri diplomatice la nivel internaţional. (…)

Partidul M10 salută decizia simbolică a fraţilor români de peste Prut de a acţiona în direcţia revenirii la patria mamă. (…) Anul 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, poate fi anul consultării prin referendum pe ambele maluri ale Prutului. Românii de o parte şi de alta a Prutului au aceeaşi limbă, istorie şi cultură şi pot avea un viitor comun. (…) O eventuală decizie referitoare la unirea Republicii Moldova cu România trebuie să fie susţinută de majoritatea cetăţenilor ambelor ţări şi pregătită prin negocieri diplomatice la nivel internaţional.

Desigur, numai atunci când la conducere vor fi politicieni capabili moral şi profesional să facă aceste demersuri diplomatice. (…) Partidul M10 aplaudă marşul-simbol al fraţilor români, plecaţi din Chişinău pe 5 iulie şi care vor ajunge duminică în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, acţiune menită să sensibilizeze opinia publică faţă de ideea unirii”, a spus, vineri, Monica Macovei. Astăzi, militanţii de la Tinerii Moldovei vor să refacă Podul de Flori, din 1990, când vor ajunge în localitatea de frontieră Ungheni.

În semn de susţinere a demersului celor o mie de tineri plecaţi pe jos spre capitala tuturor românilor, la Bucureşti va avea loc o manifestaţie de solidaritate duminică, 12 iulie, ora 14:00, în Piaţa Universităţii. Bucureştenii, împreună cu tinerii basarabeni, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108