REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Topul cartierelor din Constanţa. Unde sunt cele mai scumpe apartamente din oraş

Topul cartierelor din Constanţa. Unde sunt cele mai scumpe apartamente din oraş

Replica API 10 august 2017 | 00:00 5251

Anul 2017 a adus o creștere a prețurilor de pe piața imobiliară din Constanța. De altfel, trendul este ascendent de vreo doi ani încoace, iar agenții imobiliari preconizează că cei interesați de achiziționarea unei locuințe vor scoate din ce în ce mai mulți bani în viitor. Cele mai scumpe apartamente sunt cele situate în centrul municipiului și în zona stadionului, la polul opus fiind cele din Km 5 și CET.

După cum anunțau specialiștii de pe piața imobiliară, prețul locuințelor, fie că vorbim despre case sau apartamente, a înflorit în acest an. Prețul crește de la o lună la alta și își va menține traseul ascendent. În prezent, după cum ne-a declarat Cristian Lăcătuș, reprezentantul agenției Cristian Imobiliare, o locuință în municipiul Constanța poate fi achiziționată la o medie de 1.100 – 1.350 euro metrul pătrat util.

Analizând piața imobiliară de la momentul actual, zonele de „lux”, dacă pot fi numite astfel, sunt, prin prisma prețurilor ridicate, sunt Soleta - zona intersecției Bulevardului Ferdinand cu strada Mircea cel Bătrân - și cea a stadionului Farul (fostul „Gheorghe Hagi”). „În primul cazul, apartamentele sunt foarte scumpe pentru că sunt apartamente unicat, care sunt scoase rar la vânzare”, ne-a precizat agentul imobiliar Cristian Lăcătuș. De exemplu, în această zonă, un apartament de două camere, de 63 mp utili, a fost vândut la 90.000 de euro.

O zonă cu prețuri piperate este și pe Bulevardul Mamaia, în zona Serviciului de Permise, unde apartamentele se scot la vânzare la aproximativ 1.300 de euro pe metru pătrat util. O zonă greu accesibilă, din punct vedere financiar, este de ani buni și Faleză Nord, partea dinspre mare. Aici, apartamentele de două camere sunt la aproximativ 80.000 de euro, potrivit prețurilor afișate pe imobiliare.ro, iar cele de patru camere, cu 110 mp, sunt la aproximativ 180.000 de euro.

O creștere considerabilă se înregistrează și în cazul apartamentelor din Zona Peninsulară, cu vederea spre Cazino sau spre portul Tomis. Aici, un apartament de patru camere, este scos la vânzare la aproximativ 200.000 de euro, diferențele fiind date de metri pătrați utili.

La polul opus sunt apartamentele situate în cartierele Km 5, Km 4-5, Palas sau Poarta 6. Cumpărătorii sunt reticenți și când vine vorba despre achiziționarea unei locuințe în cartierul CET. Aici, de exemplu, un apartament de trei camere, de 60 mp, este scos la vânzare la prețul de 60.000 de euro.

Deși prețurile sunt în creștere, constănțenii nu se grăbesc să-și vândă locuințele. „Sunt puține oferte la vânzare. Oamenii sunt bulversați, vor să vândă, dar nu-și găsesc ceva pe plac să-și cumpere ulterior. Astfel că, nu se grăbesc”, ne-a mai declarat Cristian Lăcătuș.

Piața imobiliară stagnează și în ceea ce privește locuințele la sol. Sunt puține case la vânzare, și mai ales puține locuințe noi, pe de o parte, după cum spun agenții imobiliari, pentru că în municipiul Constanța cu greu se mai găsesc terenuri vacante, iar pe de altă parte, pentru că, la ora actuală, oamenii obțin foarte greu autorizațiile de construcție de la autorități. „Demersurile pentru obținerea unei autorizații de la autoritățile locale durează luni de zile, ceea ce îi descurajează pe cumpărători”, a adăugat agentul imobiliar.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Henri coanda ati uitat de el 1500mp la parter la etaj ajunge si la 2000.
2
1
In ziua de azi toti baga materiale ieftine blocurile noi sunt un pericol pt societate cad primele cele mai proaste blocuri la preturi mari
12
3
Dupa nume se vede ca agentul imobiliar e cioara obosita, combinatori care trag de pe vanzator si cumparator. Evitati agentiile, s-a inventat internetul intre timp.
14
2
Apartamente scumpe,evident foarte prost construite si tot restul de inconveniente. In plus,daca si asa esti la inceput de drum si vrei un apartament nou,inseamna ca ai garantia unui viitor bun in oras,asa ca poti avea rabdare sa cumperi mai tarziu ceva de calitate,sa nu dai unor smecheri un purcoi de bani din munculita ta, ca apoi sa constati ca ai cumparat un jeg pe viata.
17
2
Veniti la blocu sr 10 sc b. E unu care darama blocu prin casa bubuie sparge pereti in casa drastic
9
3
Cel mai scum cartier ramane paorta 6. acolo ai liniste si esti rupt de realitatea satanista din ROmania
9
5
Mai bine iti faci casa intr o localitate din apropiere decat sa I auzi parturile vecinului sau alte zgomote inaceptabile pentru zeci de mii de euro
20
4
e cel mai scump cartier.recomand!lux!cazare si utilitati moka,platite de prosti precum mine,prin darile catre premarie sa hajutam saracili famelii da pardaiani.
24
2
Cine credeti ca mai da banii pe un apartament care face cat o casa, sa fim seriosi
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108