REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Trei pași simpli pentru un sistem imunitar mai puternic

Trei pași simpli pentru un sistem imunitar mai puternic

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 863

Cu siguranță avem nevoie, uneori, de mici "pauze digestive", pentru a ne ajută organismul să facă față mai ușor agresiunilor externe precum stresul, poluarea și aditivii din alimente, scrie doc.ro.

Dar dacă nu te simți încă pregătit pentru a lua măsuri mai drastice, poți oricând să urmezi cei trei pași de mai jos pentru a-ți întări sistemul imunitar.

Trucuri pentru întărirea sistemului imunitar, care susțin și procesul natural de detoxifiere

1. Bea un pahar de apă călduță în care ai stors o jumătate de lămâie, imediat cum te trezeșți și apoi continuă să bei pe tot parcursul zilei. Este pe cât de simplu, pe atât de eficient în întărirea sistemului imunitar.

2. Periajul uscat susține sistemul limfatic stimulând vasele limfatice să dreneze substanțele nedorite către organele care se ocupă de procesul natural de detoxifiere. Cum se face periajul uscat? Ai nevoie de o perie pentru corp pe care o vei folosi înainte de dus. Începe cu laba piciorului și apoi continuă în sus spre șolduri, cu mișcări circulare. Periază-te pe mâini și piept cu mișcări lungi către inima. Apoi începe de la degete și continuă în sus spre umeri tot cu mișcări circulare. În zona stomacului periază în sens invers acelor de ceasornic.

3. Ceaiurile din plante reprezintă o modalitate minunată de a întări sistemul imunitar și de a susține bună funcționare a organismului. Dintre variantele pe care le poți alege, mușețelul combate inflamațiile, senna și aloe vera lupta împotriva constipației, iar păpădia este sprijin dovedit pentru funcțiile ficatului. Citește aici ce alte plante medicinale au beneficii pentru sistemul imunitar.

Detoxifierea, așa cum știi, este un proces natural fiziologic, iar pașii de mai sus, urmați în fiecare zi, nu fac altceva decât să stimuleze organismul să își îndeplinească acest proces, întărind astfel sistemul imunitar.

Organismul va fi mai puternic în față bolii și va reacționa mai bine atunci când va fi atacat de virusuri, bacterii sau fungi. Există, însă, și alte metode prin care poți fortifică sistemul imunitar.

Consumul de alimente care întăresc sistemul imunitar te va ajută să te protejezi îmbolnăvire, dar și să lupți cu anumite boli. Iată ce trebuie să consumi pentru a stimula sistemul imunitar:

Usturoi crud (dacă suferi de gastrită sau reflux gastroesofagian și nu poți consumă usturoi, înlocuiește-l cu extractul de usturoi);

Citrice – în special kiwi, lămâie și portocală;

Legume crude – în special broccoli, pătrunjel, conopidă;

Proteine de calitate – ouă, semințe de dovleac, carne de pui;

Alimente precum: iaurt, turmeric, ceai verde.

Și suplimentele alimentare pot fi folosite pentru susținerea sistemului imunitar, însă e indicat să fie luate la recomandarea medicului. Printre suplimentele eficiente în fortificarea sistemului imunitar se află cele pe baza de vitamina C, de ghimbir, spirulină, echinacea, suplimentele pe baza de fier, seleniu sau vitamina A.

Și pentru că tot vorbim de suplimente, reține că în alimentația ta trebuie să se regăsească nutrienți care au beneficii în ceea ce privește îmbunătățirea sistemului imunitar. Printre aceșți nutrienți, spun oamenii de stiinta1, se află arginina, acizii grași Omega 3, glutamină, lipidele structurate și nucleotidele. Administrarea unor cantități crescute de arginina ar putea îmbunătăți funcția imunitară în cazul pacienților supuși unor intervenții chirurgicale ori celor care au avut un traumatism, spun cercetătorii. De asemenea, când în alimentația pacienților se regăsește cel puțîn un gram de acizi grași Omega 3 (EPA și DHA combinați), au loc în organism anumite modificări, care se dovedesc a fi mai puțîn proinflamatoare.

Cercetătorii spun că efectele argininei și ale suplimentării cu Omega 3 ar putea fi de ajutor în unele situații: arginina ar putea îmbunătăți producția de citokine și de oxid nitric la pacienții cu imunosupresie, pe când acizii grași Omega 3 ar putea fi benefici atunci când există substanțe proinflamatoare în exces.

Ce măsuri mai poți adopta pentru a-ți consolida sistemul imunitar

Strategiile ce merg mâna în mâna cu un stil de viață sănătos reprezintă o bună modalitate de a începe să îți ajuți sistemul imunitar să funcționeze mai bine. Așadar, poți lua anumite măsuri care nu sunt deloc complicate.

Prima linie de apărare este să alegi un stil de viață sănătos. Specialiștii subliniază că fiecare parte a corpului nostru, inclusiv sistemul imunitar, funcționează mai bine atunci când este protejată de "atacurile" care vin din mediul înconjurător.

Prin urmare, aceste strategii ce au la baza un stil de viață sănătos te vor ajută să îți menții imunitatea la cote maxime:

- nu fuma, iar dacă fumezi în prezent, renunta la acest viciu

- alege o dietă bogată în fructe și legume

- este bine să ai activitate fizică în mod regulat

- menține-ți greutatea la un număr normal de kilograme

- dacă obișnuieșți să bei alcool, consumă-l cu moderație

- dormi suficient

- ia măsurile necesare pentru a evita infecția: spală-ți mâinile des cu apă și săpun, spală bine carnea pe care urmează să o gătești, etc.

- încearcă să reduci sursele de stres din viață ta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108