REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tudorel Toader vorbește despre protestul celor 200 de magistrați: 'Ies la suprafață deficiențele majore ale sistemului'

Tudorel Toader vorbește despre protestul celor 200 de magistrați: 'Ies la suprafață deficiențele majore ale sistemului'

Replica API 17 septembrie 2018 | 01:11 351

Tudorel Toader spune că protestul la care au participat aproape 200 de judecători și procurori pe treptele Curții de Apel din București arată deficiențele majore ale sistemului judiciar. La România TV, Tudorel Toder i-a taxat pe procurori și a dat exemple de la Brașov și de la DIICOT, dar și despre Augustin Lazăr. ”Funcția e importantă, omul e așa cum e”, a spus Toader despre procurorul general, pe care îl evaluează.

”Suntem în perioada în care ies la suprafață deficiențele majore ale sistemului judiciar. Doar dacă vom cunoaște realitatea putem lua măsurile necesare pentru îmbunătățirea actului de justiției. Acum un an de zile, când spuneam că justiția scârție, unii m-au crezut, alții, nu, dar oamenii văd că justiția nu apără drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor în 2018.

Magistrații, prin CSM, avizează consultativ modificările la legile justiției. Eu am lansat un mesaj spunând că procurorul general se află într-o gravă eroare, nu am vorbit despre necunoașterea legii. Nu mă surprinde. Eram la CSM când făceam evaluarea procurorului șef de la DNA și el spunea că au un regulament la CSM și ăla trebuie să stea la baza evaluării, nu legea. Dacă cineva spune așa ceva, un șef, e clar că nu ai ce să îi spui procurorului de la DIICOT care a făcut un rechizitoriu de 1000 de pagini și pe 200 de pagini arată cât drept constituțional și critică deciziile CCR. Ce pot să le zic procurorilor din Brașov care mi-au cerut să suspend deciziile CCR? Înseamnă că e o necunoaștere de știință de carte. Să sperăm că vom învăța, să sperăm că în locul nostru vor veni unii mai învățați care vor respecta statul de drept.

Să nu confundăm omul cu funcția (n.r. despre procurorul general). Funcția e importantă, omul e așa cum e.”, a spus Tudorel Toader.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine zis, sa nu confundam omul cu functia-- cum ti-ai permis nemernicule sa trimiti inspectia judiciara sa citeasca dosarele protestelor din 10 august- nu-l vei scapa pe puscariasul draknea si ce este imbucurator ptr noi , nu se va duce singur la puscarie ci insotit de tine
1
0
Sa-ti iau neamul in poula bai cacat cu ochi!
2
0
care sunteti rezistenti , drogati , la cur cacati ! v-ati trimis nevestele la produs si voi atacati poporul ,. muisti contagiosi !
0
1
"Sa nu confundam omul cu functia.Functia e importanta, omul e asa cum e". Daca ar fi inteles mesajul, omul si-ar fi depus demisia astazi, la prima ora ! Se vede ca e muierezist, n-a inteles nimic !
0
5
N-am vazut in viata mea o adunatura mai mare de hoti, prosti, analfabeti si curve ca in guvernul acesta!!!
6
2
ia mai bine suge-ne tu la pula mai asta de sub mine.Fara jena.
5
2
ma - ta te-a trimis tarziu la scoala , daca invatai ajungeai si tu mai sus , asa mananci cacat pe un coniac si un pachet de assos fara timbru . Jenant !
1
5
,, oameni atat de inculti nu am vazut in viata mea. Cred ca este cel mai idiot Guvern din istoria Romaniei, cei mai prosti ministri care au existat vreodata in istoria Romaniei. Nu inteleg cum membrii PSD pot accepta o asemenea situatie"
6
4
Procurorii pe care i-am cunoscut eu sunt atat de tampiti incat abia cunnosc Codul Rutier, daramite legea in general. Procurori ajung absolventii repetenti cu IQ de max. 105. Aia sunt apreciati la parchete, ca stiu sa execute ordinele.
9
9
pe tine cine te plateste, ptr sustinerea neargumentata?
9
6
Bravo d-le ministru. Se vede ca sjnteti cel mai bu n ministru de justitie de dupa revolutie. Daca stiti carte va piteti lua la trinta cu sisyemul. Cazanciuc facea ce spuneau altii
14
13
Are dreptate, adunatura aia de loaze fac de rusine magistratura!
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920