REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Turcan: Am luat decizia ca PNL să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor

Turcan: Am luat decizia ca PNL să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:00 184

PNL a decis, luni, să susţină desfiinţarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

"Am luat decizia ca PNL să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi magistraţilor care deja au o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem, sunt aproape 9 miliarde de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale şi dorim ca, în paralel cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii, să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivităţii", a precizat Turcan.

Ea a susţinut că "o ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii şi tot ceea ce înseamnă privilegiu stabilit la discreţia politicienilor să fie eliminat". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand votam ne refeream la TOATE pensiile nu la exceptii. Ei tot vorbeau de contributivitate de salarii, ani de munca numa teorii cat sa castige voturi. Noi tot votam si iese ... Unii sunt nobili si trebuie sa aiba venituri mari, mult mai mari decat ale multora care muncesc totusi din greu. Toata clasa politica trebuie resetata.
1
0
Dna TURCAN prpunerea este un pas inainte. Dar ce au facut militarii care au frecat menta prin cazarmi pe timpul comunismului ca sa merite pensii speciale ? Pentru ce au luat cate doua sute de milioane salarii compensatorii la disponibilizare ? De ce ii gasim angajati in prezent ca bugetari ? Dar ce au facut magistratii care scot sentinte pe banda rulanta impotriva cetatenilor ? De ce nu sunt capabili sa rezolve cinstit problemele cetatenilor ? De ce o instanta spune DA si una nu ? Pentru ce merita aceste categorii pensii speciale ? RUSINE SA LE FIE ! Pensiile speciale sunt din banii nostri, ai
7
0
astra ne crede prosti, pai cine mai raman, politicienii care sigur nu vor accepta! Deocmadata munciti fraierilor pana la 65 de ani sa le platiti astora pensii grase si pensii speciale!!!
10
2
La toata lumea,magistrati si miltiari sunt mai cu mot? Tatal meu a muncit 35 de ani munca si are o pensie de 1043,bataie de joc.Ori magistrati nu au muncit din greu.Nu mai spunem de spagile care le luau sa scoata pe cel nevinovat vinovat.Rusine,taiati la toata lumea sa vada si ei cu de traieste cu o pensie de mizerie,abia iti poti plati utilitatile si cateva medicamente Daca mai poti lua.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108