REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Turcan, despre data alegerilor anticipate: Potrivit Constituţiei, în momentul de faţă, termenul limită ar fi 28 iunie

Turcan, despre data alegerilor anticipate: Potrivit Constituţiei, în momentul de faţă, termenul limită ar fi 28 iunie

Replica API 15 februarie 2020 | 00:00 387

Raluca Turcan

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a declarat că, potrivit Constituţiei, în momentul de faţă, termenul limită pentru data alegerilor anticipate ar fi 28 iunie, menţionând că este posibilă orice variantă, fie ca aceste alegeri să aibă loc în acelaşi timp cu cele locale, fie la o diferenţă de o zi sau o săptămână, scrie Agerpres.

"Pe Constituţie, în momentul de faţă, termenul limită până la care am putea suprapune alegerile anticipate cu alegerile locale ar fi 28 iunie, pentru că în 28 iunie, practic, ieşim din cadrul de existenţă a mandatului aleşilor locali. (...) Până la urmă data se stabileşte prin hotărâre de guvern şi, de asemenea, în funcţie de calendarul care iese din Parlament. În acelaşi timp, vreau să vă asigur de un lucru: noi dorim o prezenţă mare la vot, noi dorim o reprezentare bună a românilor, nu fugim de votul românilor, deci, vom găsi acea dată şi vom alege acea dată astfel încât să permitem românilor să voteze în număr cât mai mare", a afirmat Turcan la Digi24, întrebată care ar fi cea mai posibilă dată pentru alegerile anticipate.

Ea a explicat că între 14 mai şi 28 iunie va fi găsită cea mai bună dată pentru alegerile anticipate.

"Este foarte posibil între 14 mai şi 28 iunie, este un calendar în care vom găsi cea mai bună dată pentru alegeri anticipate", a adăugat Turcan.

Întrebată dacă există deja o opţiune ca alegerile locale şi cele anticipate să fir organizate în aceeaşi zi sau în zile diferite, Turcan a spus: "Este posibilă orice variantă. Este posibil legal şi să ai votul în aceeaşi zi, pentru că nu există nicio reglementare care să îţi interzică votul în aceeaşi zi. Este posibil să ai votul şi la interval de o zi, maxim de o săptămână. Vom vedea ce rezultă din Parlament şi care sunt opţiunile care ne mai rămân după toată această procedură, pe care eu sper că PSD nu o va bloca în Parlament. Există acest risc. Avem şi planul B, dar PSD este total responsabil de îndeplinirea sau nu a unui proiect pe care românii îl aşteaptă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar data cea mai apropiata in care iei tu la muie impreuna cu betivul de Orban si jigodia de Iohannis cand e ? Sa va moara multi inainte si voua si celor care v-au votat !
1
0
Presupunand ca aceasta decerebrata are dreptate alegerile se vor desfasura cu patru luni mai devreme. Sa arunci tara in haos pentru a incerca sa preiei putere cu patru luni dovedeste faptul ca PNL ului nu ii pasa de poporul roman. Singurul lor scop este preluarea puterii si jaful in stil PDL. PSD egal PNL egal PDL egal aceeasi mizerie.
1
0
Pai daca Viceprimministrul Guvernului este maimuta asta ... vai de soarta romanilor !
1
1
o curva ordinara,cum mai e cu stolojan? mai poate?
1
1
mai repede ca se prind romanii!!!! lepre securiste si muiste
4
2
Mai repede, ne-am saturat de haos.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108