REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Turcescu, semnal de alarmă referitor la publicitatea stradală

Turcescu, semnal de alarmă referitor la publicitatea stradală

Replica API 20 septembrie 2017 | 01:00 349

Marţi, 19 septembrie, în cadrul unei declarații politice, deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a tras un semnal de alarmă cu privire la publicitatea stradală, realizată haotic, ce pune în pericol siguranța cetățenilor.

Dincolo de aspectul inestetic, cele mai multe panouri sau mesh-uri publicitare sunt realizate neconform și duc la adevărate dezastre.

Cel mai bun exemplu în acest sens este tragedia de la sfârşitul săptămânii trecute, când un tânăr de 24 de ani a murit după ce poarta de la intrarea în municipiul Timişoara a fost luată de vânt şi a căzut peste maşina în care acesta se afla.

Robert Turcescu: ”Cum se poate ca astfel de porţi sau panouri publicitare masive să fie montate fără ca sistemele de siguranţă să fie impecabil puse la punct? Cum e posibil ca un fenomen meteorologic precum uraganul Irma să nu facă nici o victimă, iar ţara noastră să aibă 8 morţi din cauza unor copaci, porţi şi panouri luate de vânt, de o furtună de 20 de minute?

Le solicit public tuturor administraţiilor locale din România să inventarieze de urgenţă toate panourile şi mesh-urile, precum şi sistemele acestora de siguranţă. De asemenea, le cer autorităţilor locale să desfiinţeze urgent toate porţile, panourile, mesh-urile care nu prezintă condiţii de siguranţă pentru cetăţeni.

Săptămâna viitoare voi depune în Parlament un proiect de lege prin care se vor înăspri condiţiile de autorizare a oricăror construcţii cu scop publicitar şi prin care primăriile vor fi obligate să desfiinţeze toate instrumentele de publicitate stradală, care oricum nu mai au nicio legătură cu secolul XXI.

Publicitatea stradală trebuie permisă doar în locuri special amenajate şi prin intermediul unor ecrane electronice atent securizate. Publicitatea stradală nu trebuie să fie nici un pericol pentru cetăţeni şi nici să creeze un deranj al imaginii pentru trecători”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ESTI CEL MAI BOGAT ZIARIST ACOPERIT . TI-AI FACUT TREABA CU SECURITATEA , ACUM POTI TRAI LINISTIT CU O AVERE CARE NU O POTI JUSTIFICA .
2
0
Hei hei hei cred ca mucul ala din virful degetisorului tau tre inpartit.Sa nu aud ca l-au dus la gura bucurindute de unul singur.Vine iarna cologu si ai sa tinjesti la muci ce I-mi vor atirna poftid la ei.Nu cred sa mai merga nici cu pira la sefu Traian.Asa ca ai grija cit si ce bagi in gura.Ne auzim la un telefon colega,poate ne si vedem pe V.
1
0
Mare sifon basist
3
2
De ce draq nu modificati legea care permite acordarea salariului minim pe economie si celor cu studii superioare???? Dupa 3-4-5 ani de facultate sa ti se dea salariu de femeie de serviciu e de neimaginat. Deci cine sunt de fapt hotii in Romania ?
9
1
Acoperitul asta, un papagal ce mananca banii romanilor degeaba, a gasit si el un subiect prin care sa-si aduca lumea aminte de el. O javra, marca PMP!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108