REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

TURIȘTII din Satul de Vacanță, ALUNGAȚI de un WC public DEZAFECTAT

TURIȘTII din Satul de Vacanță, ALUNGAȚI de un WC public DEZAFECTAT

Replica API 14 iunie 2021 | 12:04 1641

În Satul de Vacanță există, de ani de zile, o clădire părăsită, aflată în stare de degradare şi devenită un focar de infecţie. Se pare că acolo ar fi funcționat o toaletă publică, dezafectată în prezent. O parte a terenului care împrejmuiește imobilul este folosit, de către turiști, pe post de parcare, iar investitorul imobiliar care construieşte un bloc în imediata vecinătate a transformat cealaltă parte în loc de depozitare a molozului.

Miros înțepător și mormane de moloz

Ceea ce a fost cândva o toaletă publică a devenit, acum, un focar de infecție, un pericol la adresa sănătăţii tuturor celor care ajung în zonă. Situată chiar pe bulevardul Mamaia, în spatele parcului de distracții din Satul de Vacanță, fosta toaletă publică le atrage atenția turiștilor şi îi dezgustă prin starea în care se prezintă locul: mormane de moloz, un miros înțepător, tencuială scorojită, geamuri și uși care lipsesc. Zona este una întunecată și periculoasă, mai ales pe timp de seară.

„Este trist că încă există astfel de locuri într-o staţiune precum Mamaia. Cel care se ocupă de administrare ar fi putut să igienizeze zona sau să dărâme clădirea. Este un pericol public ceea ce se întâmplă aici”, a declarat un cetățean pentru Replica. Nici terenul, nici clădirea nu se află în administrația autorităților locale, astfel că Primăria Constanța nu poate interveni asupra lor. Ba mai mult, investitorul care construiește pe terenul vecin a transformat locul în depozit de moloz.

Primăria ar putea soma proprietarul

Reprezentanții Primăriei Constanța au explicat pentru reporterii Replica cauza situației de față. „Terenul nu este al Primăriei. Cel mai probabil acolo a fost o toaletă publică, dar nu ştim dacă a fost vândută, înstrăinată, nici terenul, nici clădirea nu sunt ale Primăriei. Astfel, nu avem cum să intrăm pe el. Noi putem doar să facem o sesizare către Poliţia Locală care poate merge să constate şi să amendeze proprietarul”, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apartine SC GLOBAL OPTIM INVEST SRL. Cica Primaria nu stie? Sttie dar nu vrea sa deranjeze...
11
0
Satul de cacanta
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108